zelfgemaakte Bottenbouillon

Bottenbouillon Maken | Simpel, Gezond en Smakelijk

Een smakelijke soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En niets is beter dan een zelfgemaakte bottenbouillon. Het maken ervan is eenvoudig, maar vraagt wat tijd. Een flinke pan bouillon trekken en deze in porties invriezen, zorgt ervoor dat je altijd een rijke en smaakvolle basis op voorraad hebt. Bottenbouillon maken begint met […]

Gravad Lax op een bord

Gravad Lax | Op de Klassieke Manier

Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]

Gekonfijte zalm met escabeche van groente

Gekonfijte Zalm met Escabeche van Groente

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Tarbotmoot met paddenstoelen roomsaus

Tarbotmoot met paddenstoelen roomsaus

Ik heb voor het eerst online boodschappen gedaan bij Crisp. Wat een keuze heb je daar en ook heel veel soorten vis. Ik had o.a. een tarbotmoot met vel besteld en diverse super verse groenten zoals die mooie regenboog snijbiet en ook nog cantharellen. Als ik die drie nu eens combineer in een gerecht? Nou […]

Indiase peper kip

Indiase peper kip

Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, wat snel te maken is. Heerlijk hartverwarmend voor een koude dag. Als je van pittig houdt, dan is dit gerecht een echte aanrader!   Indiase recepten   De Indiase keuken is zeer uitgebreid en dat komt omdat het land […]

Ingemaakte rode uiringen

Ingemaakte rode uiringen

Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed.   Met een minimale inspanning en […]

Hele kip in bierpekel

Hele kip in bierpekel

Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]

Asperges met gepocheerde zalm

Asperges met gepocheerde zalm

Deze asperges met gepocheerde zalm, beurre blanc met daslook en gebakken aardappeltjes is een gerecht wat je maakt voor een speciale avond of een speciaal etentje thuis. Het kost even wat tijd en energie, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Je zou dit gerecht zelfs koud kunnen serveren op een warme dag. Dan wordt […]

Krieltjes Cacio e Pepe

Krieltjes Cacio e Pepe

Deze krieltjes Cacio e Pepe oftewel krieltjes met geraspte kaas en peper zijn echt super lekker. Misschien ken je de spaghetti Cacio e Pepe wel, die heerlijke pasta boordevol kaas en peper. Dit is de aardappel versie hiervan. Dat wordt smullen!   Krieltjes   Het is weer eens een andere manier om aardappelen te bereiden. […]

Pastrami gekruide ham uit de oven

Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing