Iedereen die op bezoek komt bij mijn moeder, krijgt een zelfgemaakte warme appelbol. Maakt niet uit of je ‘s morgens, ’s middags of ‘s avonds komt, ze bakt een appelbol voor jou. Ze heeft daarom ook altijd appels en bladerdeeg op voorraad. En toen ik heerlijke biologische rode appels van I AM Organic mocht ontvangen, […]
Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte […]
Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat! Gratin De Franse […]
Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te […]
Ik ben gek op kaas, alle soorten kaas maar vooral op oude kaas. Toen ik een groot stuk hele oude kaas in aanbieding zag liggen, heb ik dit natuurlijk gelijk gekocht. Heerlijk om af te brokkelen op een kaasplankje bij de borrel. Maar ik wilde er ook iets van maken. Nu stonden kaaskoekjes al heel […]
Ik weet nog wel dat ik dit voor het eerst at in Zuid-Frankrijk, oh wat heerlijk vond ik dat. Dat wilde ik nog eens zelf thuis maken, maar het heeft toch echt wel jaren geduurd voordat ik deze heerlijke en klassieke Franse Brandade visdip daadwerkelijk gemaakt heb. Brandade Het is een typisch gerecht […]
Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker. Gravad Lax Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]
Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]
Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen […]
Deze miso boter heb ik gemaakt van een donker soort miso. Sinds ik van mijn broer miso gekregen heb, ben ik er helemaal aan verslingerd geraakt en ben er mee aan het experimenten geslagen. Je kunt nog meer miso recepten vinden op de site. Er zijn verschillende soorten miso te vinden in een toko. Van […]