Malse kipfilets gevuld met brie en truffeltapenade kan in 30 minuten worden gemaakt en is zo sappig en smaakvol! Een feestelijk kipfiletjes wat op een speciaal etentje thuis indruk zal maken op je gasten. Als je de kipfilets vult, geeft dit extra smaak aan het vlees en het maakt het vlees lekker mals. In plaats […]
Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal […]
Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een fool proof recept voor jou. Deze traybake Italiaanse kabeljauw is zo makkelijk te maken, dat iedereen het kan. Een complete maaltijd, vol van smaak, bereid op een bakplaat in de oven. […]
Ik heb al diverse stoofvleesgerechten op de site staan, maar nog geen Italiaans stoofvlees van rund. Een heerlijk stoofgerecht, wat lekker lang pruttelt op het vuur waardoor de smaken er goed in trekken kunnen. Een geweldig gerecht wat op een feestelijk etentje thuis niet zal misstaan op jouw tafel. Stoofvlees Dit is vlees […]
Deze Italiaanse klassieker kent heel veel varianten, maar een ding is zeker er hoort geen slagroom in. De eieren en de geraspte kaas maken het gerecht al romig genoeg. Wel wordt er in het originele recept guanciale gebruikt. Dit is een speksoort gemaakt van de kinnebak van het varken. Het vlees wordt niet gerookt, maar […]
Het is weer aspergetijd, wat denk je van dit recept… Aspergesoldaatjes met zachtgekookt ei? Soldaatjes zijn (oude) boterhammen die in repen gesneden worden en dan gebakken of geroosterd in pan of oven. Een soort lange croutons zeg maar. Deze worden vaak geserveerd bij zachtgekookte eieren. De soldaatjes worden dan gedoopt in het eigeel en zo […]
Jaja, ik blijf jullie bestoken met aspergerecepten omdat we er zo gek op zijn en omdat ik ze op zoveel mogelijk manier wil bereiden. Vandaag staat polenta met asperges en tomaatjes uit de oven op het menu. Ik heb voor dit gerecht groene asperges gebruikt, omdat die wat robuuster smaken dan de witte. En het […]