Dit ongelooflijk lekkere recept voor pasta met kabeljauw en olijven bevat delicate kabeljauw in een pittige olijvensaus met zoute kappertjes, zongedroogde tomaten en verse bieslook. Een recept dat perfect is voor een lunch of een avondeten. Als je zin hebt in een eenvoudige pasta, maar met intense smaken, mis dan deze niet. Gemaakt met […]
Deze groente paella met zijn kenmerkende gouden kleur, rokerige smaak, gekarameliseerde korst en verrukkelijke geur, brengt iedereen aan tafel! Met deze vegetarische paella haal je echt de zon en zomer in huis. Gevuld met rijke mediterrane groentes, heeft deze paella lekker veel smaak en zal het indruk maken op het hele gezin De Spaanse groentepaella […]
Ik had via een collega foodblogger heel veel Looye honingtomaatjes gewonnen. Heerlijk om zo op te peuzelen natuurlijk, maar ik wilde er ook iets lekkers van maken. Een deel van die tomaatjes heb ik gebruikt voor deze lekkere Italiaanse kipfilet uit de oven. Een kipgerecht met tomaatjes, zwarte olijven en basilicum wat in een ovenschaal […]
Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]
Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader! Heilbot De heilbot is familie van […]
Bij deze traybake van kipkarbonades komt geen koken van pas, je legt alles op je ovenplaat en schuift het in de oven. Lekker makkelijk en weinig afwas. Een tray is een plaat of schaal, traybake is dus gebakken op de (oven)plaat of schaal. En nog zo’n makkelijk kipgerecht uit de oven is deze Italiaanse […]
Deze spaghetti met ricotta en tomaatjes uit de oven is zo’n makkelijk gerecht, de oven doet namelijk het werk voor je. Doe alle ingrediënten – behalve de spaghetti – in een ovenschaal en schuif dit in de oven. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft alleen nog maar de spaghetti te koken en alles […]
Het zoete van de zoete aardappel doet het goed met het pittige en zoute van de saus. Voor deze zoete aardappelspaghetti met Puttanesca saus heb je geen peper en zout nodig, de saus heeft smaak genoeg. Je kunt de zoete aardappelen spaghetti maken met een spiraalsnijder. Of je gebruik een juliennesnijder van je keukenmachine of […]
Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]
31 oktober wordt er weer Halloween gevierd, leuke ‘scary’ monsters voor bij de borrel?