Ik heb toch een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze Chinese slawraps met gehaktballetjes oftewel San Choy Bow zag ik eens voorbijkomen op het TV-programma Masterchef Australia en toen wist ik al dat ik dit eens wilde uitproberen. Nu is het er eindelijk van gekomen en wat is dit lekker zeg. Eet het als lunch, voorgerecht […]
Ben jij gek op pittige Aziatische gerechten, dan zijn deze noedels met gerookte tofu echt iets voor jou. Comfortfood in een bowl. Maak extra veel, want je kunt er geen genoeg van krijgen. Je kunt deze noedels warm, lauwwarm of zelfs koud eten. En als je het gerecht van tevoren maakt, dan trekken die intense […]
Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]
In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]
Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij. Zelf koken Onze buren […]
Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]
Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten. Kumquats De kumquat is […]
Als je deze pittige Chinese rundvlees stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Redenen genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met de smaken uit […]
Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]
Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën. Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt. Ik heb kipdijfilets […]