De lente is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar de veelzijdige plant daslook, die kan worden verwerkt tot een heerlijke soep of daslookpesto. Met zijn knoflookachtige geur heeft daslook (Allium ursinum) in de lentemaanden een onmiskenbare geur in bossen en wouden. Daslook geeft er de voorkeur aan om in schaduwrijke en vochtige […]
Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]
Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen. In deze tijd zijn er behalve de gekweekte paddenstoelen ook de wilde paddenstoelen verkrijgbaar. De gekweekte paddenstoelen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de herfst is echt de tijd voor de meeste wilde paddenstoelen. Ik had heel veel soorten paddenstoelen bij mijn groenteboer gekocht, een deel heb ik […]
Het is voorjaar en de vlier staat hevig in bloei. Ik weet nu waar ik ze kan vinden in ons dorp en heb nu aardig wat schermen geplukt. Hier heb ik heel veel lekkere vlierbloesemsiroop van gemaakt. Dit verwerk ik dan weer in andere recepten zoals deze lekkere granola met vlierbloesemsiroop. Vlierbloesem Misschien […]
Wat doe je met appels en de appel/peersap die in een maandelijkse groentebox zit? Je maakt er een heerlijke Bircher muesli van. Elke ochtend ontbijten wij met iets anders. De ene keer is het overnight oats, een chiapudding, een smoothie of kwark met vers fruit en wat zelfgemaakte granola. Vandaag aten wij een heerlijke Bircher […]
Gebakken havermout oftewel baked oatmeal met bramenjam is een heerlijk en vullend ontbijt. Ik ben gek op havermout zowel warm als koud. Overnight oats is zo’n makkelijk koud ontbijtje wat je ’s avonds klaarmaakt en in de koelkast zet en dan staat de volgende dag jouw ontbijtje klaar. Nu heb ik helemaal de baked oatmeal […]
Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een […]
Ik had nog zoete aardappelpuree over van een recept voor zelfgemaakte Zoete aardappel gnocchi en heb daar deze heerlijke zoete aardappel smoothiebowl van gemaakt. Deze smoothiebowl is de perfecte start van je dag. Het geeft je genoeg energie om de hele morgen door te kunnen. Smoothiebowl Een smoothiebowl bestaat meestal uit gepureerd en […]
Ik ben gek op de smaken van chai kruiden en maak daarom regelmatig deze kruidenmix zelf. Niet alleen de Chai thee is erg lekker, maar die warme kruidensmaak van deze specerijenmix combineer ik graag in recepten. Ik heb nu een zelfgemaakte granola met chai kruidenmix gemaakt en tjonge wat ruikt het lekker in de keuken […]
Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]