Zelf bechamelsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je het basisrecept voor bechamelsaus welke je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken kunt. Voor deze romige saus heb je slechts drie ingrediënten nodig die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit zijn roomboter, bloem en melk. En natuurlijk wat peper en zout en eventueel […]
Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]
Shoarma is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken. Het bestaat uit reepjes gemarineerd vlees, dit is van origine lamsvlees, maar kan ook van kip, kalkoen of varkensvlees gemaakt worden. Met deze heerlijke mix van zoete, pittige en kruidige smaken kan jij zelf shoarma maken. Je kunt shoarma kruidenmix zelf maken, het voordeel hiervan is dat […]
Maak zelf je kruidenmixen, dit helemaal niet moeilijk. Deze baharat 7-kruidenmix oftewel Sub-ah b’har uit het Midden-Oosten is een rokerige en zoete specerijenmix. Deze specerijen geven jouw gerechten een heerlijke diepe en aromatische smaak. Gebruik deze kruidenmix om vlees, kip en vis te kruiden, of voeg een nieuwe diepte van smaak toe aan uw favoriete […]
Zelf een kruidenmengsel samenstellen is helemaal niet moeilijk. En het leuke ervan is dat je deze naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder van een bepaalde specerij erin doen, dan kan dat. Zo kan je een Chai kruidenmix zelf maken. Ik ben gek op deze smaken en heb nu zelf een kruidenmix […]