Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Hele snijbonen gebakken in misoboter

Hele snijbonen gebakken in misoboter

Wij kennen de snijbonen alleen maar van de voorgesneden variant. Dit werd vroeger gedaan omdat ze nogal draderig waren en daarom werden ze in kleine stukjes gesneden (met een speciaal snijbonenmolentje). Maar tegenwoordig koop je de snijbonen heel en kan je die ook in z’n geheel koken. In veel restaurants zie je dat al, meestal […]

Zalmforel met misoboter uit de oven

Zalmforel met misoboter uit de oven

Wat zijn wij verwend met de zomer Foodybox van Kroon op het Werk en het Nederlands Visbureau. Naast een heerlijke biefstuk, zat er ook nog een hele zalmforel in. Nou die lusten wij wel! Ik heb hem in z’n geheel gegaard in de oven. Had nog wat misoboter* in de koelkast liggen en dit leek […]

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte aardappelen met 3 toppings. Je kunt het beste een zeer kruimige aardappel hiervoor gebruiken, deze geven het lekkerste resultaat. Een krokante buitenkant en lekker luchtig van binnen. Lees […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden