Aguachile van garnalen

Aguachile van garnalen

Een aguachile van garnalen is een smaakvol Mexicaans voorgerecht, vergelijkbaar met ceviche, waarbij garnalen worden gemarineerd in limoensap, met de toevoeging van chilipepers en koriander. Een eenvoudig en heerlijk voorgerecht dat koolhydraatarm en keto-vriendelijk is. Serveer het met tortillachips of mini tostadas.   Aguachile   Aguachile (ook bekend als Camarones en Aguachile) betekent letterlijk ‘chiliwater’, […]

Gerookte kipsalade met nectarine

Gerookte kipsalade met nectarine

Deze gerookte kipsalade met nectarine heeft de meest lekkere gesneden gerookte kipfilets. Het wordt geserveerd op een bedje van baby spinazie en gegarneerd met plakjes nectarine, plus een zelfgemaakte honing-citroen dressing. Het is de perfecte makkelijke zomerse salade voor de lunch of een licht diner. De combinatie van smaken en texturen maakt dit een zeer […]

Slawraps met surimi salade

Slawraps met surimi salade

Deze kleine slawraps met surimi salade zijn een gemakkelijk te maken borrelhapje of voorgerechtje. Het zijn ook de perfecte hapjes voor een feestelijk etentje thuis. Het mooie van dit recept is dat je de surimi salade de avond ervoor alvast kunt maken. Dan is het eenvoudigweg een kwestie van de slawraps vullen als jouw gasten […]

Salade met asperges, feta en dille

Salade met asperges, feta en dille

Deze salade met asperges, feta en dille is het allerbeste van het voorjaar. Het duurt enkele minuten om te koken en in elkaar te flensen en bevat een smaakvolle combinatie van dille, citroen en feta voor een dynamisch en fris bijgerecht. Dit recept met asperges, erwten en radijsjes maak je de hele lente door. Het […]

Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen

Pita met gyros kip en yoghurtsaus

Ik ben gek op de smaken van gyros, vind dit eigenlijk lekkerder dan shoarma. Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen. Zo ook de kipdijfilets voor deze pita met gyros kip en tahin yoghurtsaus. Heerlijke kruidige kipreepjes in een broodje met een lekkere en […]

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm

Een heerlijk gerecht wat simpel te maken is en snel klaar. Je kunt deze parelcouscous met gegrilde paprika’s en zalm lauwwarm of koud eten. Neem verschillende kleuren mini paprika’s hiervoor dan spatten de kleuren zo lekker van je bord. De paprikaatjes worden heerlijk zoet als je ze bakt of grilt en dat gaat heel goed […]

Broccoli salade met pindadressing

Broccoli salade met pindadressing

Hoe krijg ik mijn man aan de broccoli? Nou door een broccoli salade met pindadressing te maken. Hij is namelijk gek op pindasaus en eet het liefst pindasaus met patat (niet andersom dus hè)! Dus ik heb een heerlijke dressing gemaakt van pindakaas en dit bij de rauwe broccoli geserveerd. Ik heb nog nooit iemand […]

Sushitaartje met zalm en avocado

Sushitaartje met zalm en avocado

Na de zomervakantie is Mandy van Mandyandmore.nl weer gestart met haar leuke swiepswoepswap. Het is een receptenswap, waarbij je een andere foodblogger krijgt toegewezen waarvan jij een recept maakt. Deze keer werd ik aan Thomas Culinair gekoppeld. Zijn recept van sushi in taartvorm sprak mij erg aan. Ik heb er een sushitaartje met zalm en […]

Gevulde mini komkommers

Gevulde mini komkommers

Ik zag mini komkommers liggen bij de groenteboer en vond ze zo leuk dat ik ze meenam naar huis. Daar lagen ze een paar dagen in de koelkast. Wat te doen ermee. Ze in stukken snijden is zonde, want dan ben je het idee van mini komkommer kwijt. Ineens wist ik het…ga ze lekker vullen. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden