Trifle met frambozen en meringues

Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Eton Mess met perziken

Eton Mess met perziken

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje en bestaat uit slagroom met daarin verbrokkelde meringue en verse aardbeien. Eton Mess kan je op vele manieren bereiden bijvoorbeeld met slagroom, mascarpone en/of yoghurt of een mengsel daarvan. Je kunt diverse soorten zomer of winter fruit ervoor gebruiken. Deze keer is het een heerlijke Eton Mess met […]

Heerlijke rabarberrecepten

Rabarber Eton Mess

Het is rabarberseizoen en ik ben dol op dit ouderwetse vroege voorjaarsfruit dat altijd in een schitterende roze tint kookt. Ik hou ervan om ermee te bakken en er klassieke desserts van te maken. Zoals deze heerlijke rabarber Eton Mess. Nu de lente en het boerenmarktseizoen voor de deur staan, kun je tegenwoordig veel verse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden