Heb je ook weleens selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen? Je hebt misschien een of twee stengels gebruikt voor bouillon, soep, stoofpot, smoothie of salade, en de rest blijft liggen. Zonde, want bleekselderij kun je prima zo eten! Probeer bijvoorbeeld eens gekookte bleekselderij: een verrassend lekker bijgerecht. Wat is bleekselderij? Bleekselderij, ook […]
Jaarlijks bereidt mijn moeder met Kerst een grote kalkoen voor ons gezin. Altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij die het lekkerst. Laatst zag ik in de winkel een hele kalkoenbout liggen en dacht: Die neem ik mee! Het lekkerste deel van de kalkoen, zonder dat je een hele kalkoen hoeft […]
Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]
Ik had onlangs een klassieke rode wijnsaus gemaakt en realiseerde me dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt en het recept uitgeschreven. Ik maak deze saus zo vaak dat ik het met mijn ogen dicht kan, maar nu deel ik het ook met jullie. Rode wijnsaus – Een feestelijke […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Wat is er beter dan een ouderwetse jachtschotel? Dit gerecht, ook wel filosoof genoemd, werd vroeger vaak door onze grootmoeders gemaakt. Het verschil? In een jachtschotel worden appels verwerkt, terwijl die in de filosoof ontbreken. Deze rundvleesstoofpot is perfect voor de winter: een troostend gerecht vol smeltend […]
De hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang bereid. Vroeger stoofde men de hachee heel lang en in veel boter. Ik kies voor minder tijd en minder boter. Hieronder deel ik mijn recept voor een heerlijke hachee. Wat is klassieke hachee en hoe maak je het? Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk […]
Deze Rogan Josh kip is een makkelijke Kashmiri kipcurry die boordevol smaak zit en smaakt zoals iets uit een Indiaas restaurant. Hoewel Rogan Josh meestal met lamsvlees wordt gemaakt, is deze kipversie iets sneller waardoor het een geweldig recept is voor een doordeweekse maaltijd. Serveer het met wat rijst en naanbrood en je vrienden en […]
Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]
Ik weet nog heel goed hoe elke dag in de keuken van het restaurant van onze ouders wel een grote pan met bouillon stond te trekken op het fornuis. Deze bouillon werd dan weer gebruikt als basis voor soepen en sauzen. Ik heb vandaag ook een bouillon getrokken, namelijk van een soepkip die ik op […]
Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing