Ik had nog gegaarde kip over en daar kan je weer iets lekkers van maken, zoals deze heerlijke kip, artisjok en spinazie met filo. Een eenpansgerecht, wat daarna met filodeeg de oven ingaat, waardoor er een lekkere knapperige korst ontstaat. Een combinatie van een eenpansgerecht en ovengerecht, een zogenaamde pot pie. Kip* Ik […]
Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]
Bereid rode kool eens op een hele andere manier. Deze gratin van geroosterde rode kool zal het goed doen tijdens een etentje thuis. Gratin Een gratin of gratineren is een gerecht bereiden in de oven waarbij het een lekker krokant (kaas)korstje krijgt. Door de bovenkant te bestrooien met geraspte kaas of paneermeel, ontstaat […]