Knoflookbrood kaas tosti

Knoflookbrood kaas tosti

Een tosti is altijd een goed idee, maar met knoflookkruidenboter erbij wordt het helemaal onweerstaanbaar en is het een van de beste tosti’s. Dit recept is een geweldige combinatie van mijn twee favoriete gerechten, namelijk tosti’s en knoflookbrood. Dit is heerlijk om op zichzelf te serveren voor een simpele lunch of als bijgerecht bij een […]

Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Een klassieker onder de aardappelgerechten zijn deze Hasselback aardappelen. Dun ingesneden aardappelen die met kruidenboter krokant gebakken worden in de oven. Serveer deze aardappelwaaiers als bijgerecht tijdens een feestelijk etentje thuis. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan serveer je wel iets bijzonders.   Hasselback aardappelen   Je zou denken dat dit […]

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren

Deze gemengde paddenstoelen en palmkool met eieren is een variant op het eiergerecht de Shakshuka. Hiervan vind je nog meer variaties op mijn site. Met slechts een paar ingrediënten flans je een heerlijk vegetarisch gerecht in elkaar. Ik heb koningsboleten, shiitake, oesterzwammen en shimeji paddenstoelen gebruikt. Omdat het herfst is, zijn deze nu volop verkrijgbaar […]

Regenboogforel

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Koriander chipotleboter

Koriander chipotleboter

Het is tijd om je leven wat pit te geven met dit koriander chipotleboter recept: pittig en hartig, alles in één eenvoudig te maken boter! Deze kruidenboter is heerlijk bij geroosterd vlees of op stokbrood bij de bbq. Hallo stoere bbq’ers! Wat je krijgt is een romig, kruidig en pittig gearomatiseerd boterrecept dat alles wat […]

Oost-Indische kers kruidenboter

Oost-Indische kers kruidenboter

Elk jaar zaai ik te veel Oost-Indische kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oost-Indische kers kruidenboter. Ik vries de helft […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden