Dit koffie-ijs met gezouten karamel is de droom van elke koffieliefhebber! Het is een mix van koffie-ijs, gemengd met zelfgemaakte gezouten karamelsaus. Perfect zoet, romig en krachtig. Voor dit zelfgemaakte ijsrecept heb je geen ijsmachine nodig. Het is zo snel en gemakkelijk te maken! Ook voor de ijsbasis zijn maar een paar ingrediënten nodig! Omdat […]
Kan je oliebollen nog lekkerder en zondiger maken? Ja dat kan! Deze oliebollen gevuld met koffiecrème zijn goddelijk lekker. En het voordeel ervan is dat je ze niet zelf hoeft te bakken. Je koopt naturel oliebollen (dus zonder rozijnen, etc.) bij jouw bakker en vult ze met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème. Het enige wat je […]
Oh ik heb toch een heerlijk ijsrecept voor jullie. Dit Koffie kardamom ijs met vijgen is een ideale en lekkere afsluiter van een speciaal dinertje thuis. Vooral nu de verse vijgen weer te vinden zijn bij de groenteboer, is het een mooi excuus om dit ijs te maken. De koffie en kardamom geven dit ijs […]
Een Espresso Martini cocktail wordt origineel gemaakt van espresso, wodka, koffielikeur en een suikersiroop. Ik heb een Drunken Mel Espresso Martini gemaakt deze keer. De wodka is dus vervangen door Drunkel Mel. De perfecte combinatie van espresso en drank! Drunken Mel likeur Ik mocht in een foodybox van Kroon op het Werk een flesje […]
Deze koffiebavarois heb ik gemaakt van Yirgacheffe koffie van Batavia Dutch Coffee. Het is een heerlijk niet te zoet dessert met een milde koffiesmaak geworden. Als je van zoet houdt, kan je meer suiker gebruiken in de slagroom. Ik vond het leuk om met de koffie van Batavia Dutch Coffee recepten te verzinnen. De Yirgacheffe […]
In de Foodybox Lente die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen, zat een fles Amarula Vanilla Spice. Natuurlijk lekker om zo te drinken, maar ja deze foodie gaat er weer mee aan de slag. Ik heb ze gecombineerd in deze heerlijke Espresso granita met slagroom waarin Amarula in verwerkt is. Het is een […]
Affogato is een Italiaans klassiek dessert en bestaat uit roomijs en met super hete en sterke espresso erover gegoten. Dit is mijn variatie op dit toetje. Zo maak je een Italiaanse Affogato! Dit is het gemakkelijkste dessert om klaar te maken als je een feestje hebt of als je op het laatste moment nog een […]