Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]
We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten, een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, andijvie, hete bliksem, zuurkool en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppotgerecht. Ik heb nu een vegetarische pompoenstamppot met knolselderij, hazelnoten […]
En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd. Knolselderij Deze […]
Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch? Knolselderij De knolselderij is familie […]
Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]
Ik mocht een knolselderij uit onze polder ontvangen en daar wilde ik iets speciaals van maken. Het zijn deze heerlijke knolselderij frieten uit de oven geworden, een lekkere en verantwoorde snack. Knolselderij De knolselderij zal nooit de prijs van mooiste groente winnen, maar man oh man wat is het een smaakbommetje. Zijn knoestige […]
Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige knolselderij en wortelpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze puree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij een […]
De ‘vergeten’ knolselderij maakt helemaal zijn comeback. Daar waar hij heel lang alleen maar gebruikt werd in de erwtensoep, speelt hij nu de hoofdrol in vele gerechten. Je kunt de knolselderij in z’n geheel braden of roosteren in de oven en zo serveren. Of maak er deze te lekkere carpaccio van geroosterde knolselderij. Knolselderij […]
Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]
We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten. Een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten zijn toch wel de stamppotjes. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, zuurkool, andijvie, hete bliksem en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppot gerecht. Ik heb nu […]