Portobello steaks met witte bonenpuree

Portobello steaks met witte bonenpuree

Ik ben dol op de recepten van Yotam Ottolenghi en toen ik zijn Portobello steaks with butter bean mash recept uit zijn kookboek FLAVOUR voorbij zag komen, moest ik dit uitproberen. Maar zoals zoveel recepten van Yotam heb je of heel veel ingrediënten nodig of een ellenlange bereiding. Ik heb er daarom mijn simpele versie […]

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Geroosterde spitskool met mosterddressing

Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest!   Spitskool   Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, […]

Gevlinderde kip met koffierub

Gevlinderde kip met koffierub

Ik had al eens hamburgers met een koffierub gemaakt en dat was zo lekker, dat ik het nu ook eens op een hele kip uitgeprobeerd heb. Deze gevlinderde kip met koffierub is lekker pittig en zoet, met een milde koffiesmaak en een krokant velletje. Een unieke smaakcombinatie die je eens proberen moet.   Gevlinderde kip […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Dit is een heerlijk vegetarisch gevuld broodje waarbij je het vlees echt niet zult missen. Deze paddenstoelen zijn een beetje vlezig en op deze manier gebakken lijkt het net op pulled kip. Dus vegetarier of niet, probeer dit pitabroodje met gyros oesterzwammen eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is ook nog eens […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden