Gestoofde Aziatische runderwangen

Gestoofde Aziatische runderwangen

Deze heerlijke langzaam gegaarde runderwangen zijn precies wat je nodig hebt op een koude dag. Sterker nog, als je eenmaal hebt geproefd hoe lekker ze zijn, wil je ze waarschijnlijk het hele jaar door eten! Deze gestoofde Aziatische runderwangen zijn supersimpel om te maken, het is moeilijk om ze niet lekker te vinden. Ja, ze […]

Sambal goreng tempeh

Sambal goreng tempeh

Deze Indonesische sambal goreng tempeh is lekker pittig, geurig en boordevol smaken! Gebakken in plaats van gefrituurd, is deze versie iets gezonder en gemakkelijker te bereiden. Het enige wat je nodig hebt is 25 minuten en een handvol ingrediënten om deze sambal goreng tempeh te maken. Oproep aan alle liefhebbers van specerijen, deze sambal goreng […]

Indonesische geroosterde kip

Indonesische geroosterde kip

Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]

Indonesische tomatensalade

Indonesische tomatensalade

Lalab tomat oftewel Indonesische tomatensalade is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of een Indonesische rijsttafel. Het is een simpele salade van plakjes tomaat in een kruidige dressing. Een Indonesische lalab is salade gemaakt van rauwe groente met een pittige dressing.   Lalab   Lalab is dus een groentegerecht of een […]

Gevlinderde kip met pindasaus

Gevlinderde kip met pindasaus

Deze gevlinderde kip met pindasaus is een recept van TV-chef Tom Kerridge. Nou mijn variatie dan op zijn Satay Chicken recept. Ik heb er een makkelijker versie van gemaakt, want met het recept van Tom ben je twee dagen bezig en heb je 34(!) ingrediënten nodig. Jullie vinden het toch niet erg hè dat ik […]

Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Vegetarische Chinese tomatensoep

Vegetarische Chinese tomatensoep

Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes.   Chinese tomatensoep   Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]

Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus

Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]

Pistoletje kipsaté met atjar

Pistoletje kipsaté met atjar

Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden