Indonesische Ajam Pedis

Ajam Pedis Recept | De Perfecte Indonesische Kip

Mijn vader hield ervan om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons gezin. Dagen van tevoren begon hij al met marineren en voorbereiden. En op zondag moesten we allemaal komen eten, het liefst met zoveel mogelijk familie en vrienden erbij. Het was echt zijn ding. Mijn moeder, die ook een fantastische kok was (ze was […]

Satésaus in een bakje op tafel

Satésaus maken | Heerlijk recept

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden, en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij deel ik zijn recept voor de allerlekkerste satésaus! Hij had iets speciaals met de Indonesische keuken. Als hij een rijsttafel maakte, begon hij al dagen van tevoren met marineren en voorbereiden. En wat genoot hij als […]

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Pindasoep met kip en prei

Pindasoep met kip en prei

Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen. Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje […]

Kipsaté met pindasaus

Kipsaté met pindasaus

Als ik saté van kip maak, gebruik ik altijd kipdijfilets. Dit kippenvlees geeft een lekkere malse saté. Zelf saté en pindasaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan de kant-en-klare zooi uit de winkels. Doe het nou maar, maak zelf je kipsaté met pindasaus, je zult er geen spijt van krijgen.   Lekker […]

Noedels met kip, bimi, peultjes en paprika

Noedels met kip, bimi, peultjes en paprika

Deze noedels met kip, bimi, peultjes en paprika is een makkelijk en snel te bereiden gerecht. Lekker voor een doordeweekse dag. Als je geen Sriracha in huis hebt of kunt vinden, gebruik dan 1 theelepel sambal.   Ook zo gek op noedels? Probeer ook eens deze Vegetarische Ramen noedelsoep

Surinaamse kippendijen met basmatirijst

Lekker kruidig en pittig gerecht, waarbij de geurige basmatirijst het goed doet. Basmatirijst is een witte langkorrelige en droogkokende rijst. Het is een zeer aromatische rijst met veel smaak. Zeer geschikt om bij kruidige gerechten, zoals deze Surinaamse kippendijen, te serveren. Ik had nog zelfgemaakt Atjar in de koelkast staan en dit leek mij wel […]

Smoor daging

Smoor daging

Smoor daging oftewel rundvlees gesmoord in ketjap is een authentiek Indonesisch stoofgerecht. Als vlees lang zo moet stoven, maak ik altijd extra. Hiermee kan je veel monden vullen of je hebt de volgende dag ook nog een smakelijk avondmaaltje. Eigenlijk is het de volgende dag nog lekkerder omdat de smaken van de kruiden er goed […]

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een bekend groentegerecht uit Indonesië. Sajoer boontjes worden gemaakt van sperziebonen. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij Smoor Daging of Rendang. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, vanwege de lekkere pittige saus. Maak dit Indonesische groente gerecht zo pittig als je zelf wilt door meer of minder sambal […]

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing