Gestoofd rundvlees op Zimbabwaanse wijze

Gestoofd rundvlees op Zimbabwaanse wijze

Een stevige rundvleescurry, langzaam gegaard vlees in een rijke, pittige saus die het wachten meer dan waard is. Perfect als comfortfood. Runderstoofpot is een van de meest voorkomende maaltijden in Zimbabwe. Het is de typische maaltijd die je aan de meeste eettafels in de meerderheid van de Zimbabwaanse samenleving vindt. Sadza nyama oftewel gestoofd rundvlees […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly Maken | Lekker Recept

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

De lekkerste gehaktballen

Het Lekkerste Gehaktballen Recept

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

2 Broodjes hete kip op ee plank

Broodje hete kip recept

Laatst had ik zin in pittige kip en broodjes, dus ik besloot beide te combineren in dit geweldige broodje hete kip. Het resultaat was zo lekker dat mijn vrienden meteen vroegen wanneer ik het weer zou maken. Dit recept is niet alleen eenvoudig, maar levert ook fenomenale vreugde op. Superlekkere broodjes gevuld met een pittige […]

Mossel fritters met maïs en prei

Mossel fritters met maïs en prei

Eenvoudig te maken en toch heerlijk om te eten. Deze mossel fritters met maïs en prei zijn perfect als borrelhapje, voorgerecht of avondmaaltijd. Dit recept gebruikt een klassiek fritterbeslag, samen met een paar extra ingrediënten om het lekker op smaak te brengen. Als je van mosselen houdt, is dit een geweldig gerecht om mosselen eens […]

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Kerrie kippensoep met kokosmelk

Ik had een heerlijke grote pan kippenbouillon getrokken en hiervan heb ik deze kerrie kippensoep met kokosmelk van gemaakt. De rest van de bouillon heb ik in porties ingevroren, dit kan ik later weer gebruiken in andere recepten. Deze soep is comfort food in een kom, serveer het met lekker zelfgemaakt naanbrood. Deze soep is […]

Indonesische geroosterde kip

Indonesische geroosterde kip

Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]

Satésaus in een bakje op tafel

Satésaus maken | Heerlijk recept

Mijn vader kon fantastische Indische rijsttafels bereiden, en hoe meer mensen aan tafel, hoe leuker hij het vond. Hierbij deel ik zijn recept voor de allerlekkerste satésaus! Hij had iets speciaals met de Indonesische keuken. Als hij een rijsttafel maakte, begon hij al dagen van tevoren met marineren en voorbereiden. En wat genoot hij als […]

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Bloemkool en quinoa salade

Bloemkool en quinoa salade

Deze lekkere bloemkool en quinoa salade is gemaakt van biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde en quinoa van Quinoa Holland uit Dronten. Heerlijke lokale producten uit onze mooie Flevopolder. Het is een simpele vegetarische en zelfs vegan salade maar eentje met heel veel smaak. Lekkere gebakken bloemkoolroosjes met kerrie, de fluffy quinoa erbij en daarnaast […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing