Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruiden maken. Aan de hand van de ingrediĆ«nten die op het blikje […]
Zelf een kruidenmengsel samenstellen is helemaal niet moeilijk. En het leuke ervan is dat je deze naar eigen smaak kunt maken. Wil je meer of minder van een bepaalde specerij erin doen, dan kan dat. Zo kan je een Chai kruidenmix zelf maken. Ik ben gek op deze smaken en heb nu zelf een kruidenmix […]
Qabili Palau, oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen, is het nationale gerecht van Afghanistan. Dit feestelijke en rijke gerecht wordt vaak geserveerd met lamsvlees en vormt het middelpunt van de tafel tijdens speciale gelegenheden. De combinatie van glanzende wortels, zoete rozijnen en geurige rijst maakt het niet alleen een smaakvolle maaltijd, maar ook een […]
Pepper chicken oftewel Indiase peper kip is een Zuid Indiaas kiprecept. Een geurig en pittig kipgerecht, wat snel te maken is. Heerlijk hartverwarmend voor een koude dag. Als je van pittig houdt, dan is dit gerecht een echte aanrader! Indiase recepten De Indiase keuken is zeer uitgebreid en dat komt omdat het land […]
Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen. Desserts Een keer per week eten wij een […]
Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardemom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardemom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]
Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]
Ik kreeg heel veel gekleurde wortelen van de Zonneheerdt en wilde ik iets speciaals doen. Ik had hiervan al geroosterde wortelen met opgeklopte burrata gemaakt. Maar de witte, gele en lichtoranje wortelen had ik achtergehouden voor een ander gerecht. Het zijn deze heerlijke geglaceerde wortelen met passiefruit geworden. Een zomerse manier om wortelen te bereiden. […]
Oh ik heb toch een heerlijk ijsrecept voor jullie. Dit Koffie kardamom ijs met vijgen is een ideale en lekkere afsluiter van een speciaal dinertje thuis. Vooral nu de verse vijgen weer te vinden zijn bij de groenteboer, is het een mooi excuus om dit ijs te maken. De koffie en kardamom geven dit ijs […]
Ik had nog aardappelen en uien van @frietvanbeus en polderknoflook over van de Flevour foodbox. Ik had van deze aardappelen al zelf heerlijke frieten gemaakt, maar wilde met de rest iets bijzonders maken. Toen zag ik een recept van Kashmiri Dum Aloo voorbijkomen, oftewel Kashmiri chili aardappel curry. En dat was misschien wel niet toevallig, […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing