Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel! Gravad Lax Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]
Sukadelappen (draadjesvlees) zijn afkomstig van de schouder van het rund. Dit vlees bevat veel spierweefsel omdat veel bewogen heeft. Sukade heeft midden door het vlees een pees lopen. Dit geeft het vlees een typische smaak en vleesstructuur. De pees kan je eten, vind je dit niet lekker, snijd hem dan na bereiding eruit. Ik had […]
Dit recept voor palingsoep met peterselie en spekjes is toch wel een klassiek gerecht. Het wordt niet vaak meer bereid en dat is jammer. Het is een heerlijke kruidige lichtgebonden soep en de spekjes geven een extra smaak eraan. Serveer het op een speciaal dinertje. Je bent er wel even mee bezig, maar dan heb […]
Hachee is een oer-Hollands vleesgerecht en wordt al eeuwenlang gemaakt en gegeten. Vroeger werd de hachee heel lang en in een grote hoeveelheid boter gestoofd. Ik ga voor minder tijd en minder boter. Hierbij mijn recept voor een Klassieke Hachee. Hachee Hachee is toch wel een gerecht wat jouw oma waarschijnlijk regelmatig op […]