De levendige smaak van deze harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade werkt prachtig in de pittige marinade en de kleurrijke salade zal zeker in de smaak vallen. De kipspiesjes zitten boordevol smaak dankzij de Noord-Afrikaanse pittige saus. Geserveerd op een bedje van parelcouscoussalade of met vers brood, vormen ze een heerlijke maaltijd in slechts 25 minuten. Maar […]
Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip. Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding […]
Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]
Ben je gek op bloemkool, dan heb ik een heerlijk recept voor een bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa voor jou. Een bloemkoolsoep met Marokkaanse smaken, dit wil je proberen! Als de dagen kouder zijn, is het toch wel erg lekker om een kom soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd […]
Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst. No-waste Ik probeer zo weinig mogelijk […]
Deze zomerse courgettesalade met fetadip en dille is een heerlijke frisse salade die je als lunch, voorgerecht of als bijgerecht bij de barbecue kunt eten. Een simpele en snel te maken salade, ideaal voor de zomer als de courgettes in het seizoen zijn. Courgettes zijn rauw heerlijk, probeer het eens. En courgette en dille zijn […]
Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. […]
Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker. Aubergines Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]
Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]
Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten. Shakshuka […]