Ik had nog aardig wat hamblokjes over van een pizzarette avond met de kids. Wat zal ik er eens van maken? Natuurlijk kan ik het in een saus of omelet verwerken, maar ik had nu zin in een salade. Blokjes ham, lente-ui, zilveruitjes, een saus met een lekkere grove mosterd is het recept voor de […]
Wat ga je doen met overgebleven kalkoen van de feestdagen? Nou daar kan je deze heerlijke kalkoen ovenschotel met paddenstoelen van maken bijvoorbeeld. Elk jaar bereid mijn moeder een gigantische kalkoen met de Kerst. Wij komen dan met z’n allen bij haar en nemen zelf ook allerlei gerechten en gerechtjes mee. Iedereen maakt een gerecht […]
Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]
Deze aspergequiche met kaas bevat zelfs drie soorten kaas. Tja wat zal ik zeggen …. ben gewoon gek op asperges en kaas. Dus als jij ook een kaasliefhebber bent, maak dan snel deze overheerlijke quiche. Een lekker voorjaarsgerecht, serveer het als lunch of avondeten. Zowel warm als koud lekker. Asperges De asperge is […]
Hubbie is gek op Stroganoff, hij en ik bereidde dat vroeger aan tafel in het restaurant van mijn ouders. Dat waren nog eens tijden! Dus als ik hem echt verwennen wil, maak ik een steak met Stroganoff. Maar voor een doordeweekse dag zijn deze Stroganoff gehaktballetjes met rijst een mooi en lekker alternatief. Stroganoff […]
Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]