Pompoen curry is een heerlijke en bevredigende maaltijd die in een half uur klaar is. Deze versie is veganistisch en bevat heel veel groenten, maar je kunt desgewenst ook nog kikkererwten, tofu, kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen toevoegen. Het is een niet te pittige curry gemaakt met zoete pompoenblokjes en rode currypasta. Het heeft een […]
Eenvoudig recept voor een open lasagne met burrata, asperges, verse erwten en tuinbonen. Lekker met de eenvoudige botersaus met knoflook en citroen. Dit gerecht is zowel simpel te maken als ontzettend lekker en is – afhankelijk van de portiegrootte – perfect als voorgerecht, lichte lunch of hoofdgerecht. Alle elementen worden verzameld tussen de lasagneborden en […]
In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook […]
Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]
Dit stevige recept voor black eyed bonen met palmkool is zo lekker dat je het keer op keer wilt maken! En het is ook zo gemakkelijk. Ik voeg graag een beetje kruiden toe aan dit recept, dus heb ik wat garam masala en een heerlijke korianderpesto toegevoegd. Deze korianderpesto is wel echt de smaakmaker, dus […]
Romig en heerlijk is dit bijzondere recept voor orzotto met pompoenpuree en wortel met Aziatische smaken. Gegarneerd met knapperige miso wortelen is het een smaakvol, geruststellend en makkelijk plantaardig dinerrecept. Dit romige recept voor deze orzotto is perfect voor het seizoen. In risotto-stijl bereide orzo pasta is een voortreffelijk diner voor doordeweekse avonden. En je […]
Ruil je wekelijkse roerbakgerecht in voor dit heerlijke pittige Chinese aubergine roerbak recept, het perfecte vegetarische alternatief met heel veel smaak. Aubergine in een pittige knoflooksaus, je zou nooit raden dat dit klassieke Chinese gerecht glutenvrij en veganistisch is. Het is nu een van mijn favoriete manieren om deze favoriete groenten te serveren. Het combineert […]
Deze groente paella met zijn kenmerkende gouden kleur, rokerige smaak, gekarameliseerde korst en verrukkelijke geur, brengt iedereen aan tafel! Met deze vegetarische paella haal je echt de zon en zomer in huis. Gevuld met rijke mediterrane groentes, heeft deze paella lekker veel smaak en zal het indruk maken op het hele gezin De Spaanse groentepaella […]
Ben je gek op bloemkool, dan heb ik een heerlijk recept voor een bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa voor jou. Een bloemkoolsoep met Marokkaanse smaken, dit wil je proberen! Als de dagen kouder zijn, is het toch wel erg lekker om een kom soep te eten. Of het nu als lunch, voorgerecht of complete avondmaaltijd […]
Ik heb toch een heerlijk verwarmend soepje voor jullie. Een koolraapsoep met miso, gebakken paddenstoeltjes erop en met een paar druppels Sriracha voor extra pit. Hier word je wel lekker warm van op een koude dag. Een makkelijk recept voor een soep boordevol winterse groenten welke op smaak is gebracht met miso. Gezond, voedzaam, lekker […]