Na de grote hit van de taco met smash burger heb ik nu een lekkere Midden-Oosterse versie gemaakt, namelijk de smashed kofta flatbread. Ook dit is een ultiem recept voor een makkelijk te maken kruidige kofta die krokant gebakken wordt op een flatbread. Het platgedrukte lamsgehakt wordt op het platte brood gebakken. Doordat het lamsvlees […]
Wil jij eens courgette op een andere manier eten? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze courgetteburgers met citroenmayonaise zijn heerlijke vegetarische burgertjes die je als lunch, tussendoortje of avondeten kunt serveren. Je kunt ze ook wel fritters of pannenkoekjes noemen, wellicht dat je daarmee de kids aan de courgettes krijgt. Het toverwoord […]
Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]
Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediënten die erin […]
Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en […]
Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]
Soms ontstaan recepten zomaar. Ik had nog een hele grote bos verse munt in de koelkast liggen. En zoals jullie misschien wel weten, blijft munt niet lang goed. Ik had deze bos gekocht omdat een vriend van ons in dry januari alleen maar muntthee dronk. Dus een heerlijk glas muntthee voor hem gemaakt, maar na […]
De groene kruidensaus Mojo verde komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden. Het is een pittige groene kruidensaus, die een beetje op de Zuid-Amerikaanse Jalapeño saus lijkt. Er bestaat ook een rode variant namelijk de Mojo rojo oftewel mojo picon (pikant). Deze rode variant wordt gemaakt van paprika, rode peper, knoflook, komijn, kruiden en olie. De […]
1 juli is het de dag van de pasta salade. En ik heb deze keer wat Mexicaanse smaken in de strijd gegooid. Het is een Mexicaanse pasta en maïs salade geworden. De maïs, groene peper, limoen en koriander maken het echt Zuid-Amerikaans. Als je wilt kan je er ook nog wat zwarte boontjes doorheen mengen, […]
Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]