Dit Catalaanse gerecht van gehaktballetjes in pikante tomatensaus oftewel Boles de Picolat, is een populaire klassieker onder de tapasgerechten. Deze klassieker mag op geen enkel tapasmenu ontbreken. Een droge sherry past goed als drankje bij dit gerecht. Het meest typische recept uit de Catalaanse keuken is dit gerecht met gehaktballetjes gemaakt van varkens- en rundergehakt, […]
Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]
Ben jij ook zo gek op gepofte aardappel? Dan moet je deze Turkse gevulde aardappel Kumpir eens proberen. Lekker zacht gepoft in de oven en daarna gevuld met boter en gesmolten kaas en daarop een topping naar keuze. Het wordt in Turkije veel als streetfood verkocht, maar je kunt het thuis maken en je weer […]
Deze kip ovenschotel met lekker veel groenten is een recept van de Britse chef Tom Kerridge. Hij is de enige chef van een pub met een Michelin ster. Hoe bijzonder is dat! Tom Kerridge kampt zijn hele leven lang al met overgewicht. Een aantal jaren was hij zo’n 90 kilo(!) afgevallen, maar nu was hij […]
Diverse landen hebben hun eigen Salsa Verde. Salsa Verde betekent groene saus, dus alle recepten van deze saus zijn groen. Het is een koude saus gemaakt van diverse groene kruiden. In Frankrijk gebruiken ze o.a. dragon en in Mexico groene peper en tomatillo’s. Ik geef je hier het recept van de Italiaanse Salsa Verde. Geef […]
Ik ben altijd op zoek naar verschillende risotto-recepten, omdat ik er zo dol op ben. En toen ik dit recept voor zeekraalrisotto van Sergio Hermans voorbij zag komen, wist ik dat ik dit wilde uitproberen. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook wel een hele bijzondere risotto! Zeekraal is een van […]