Zo tegen de maand december aan vind ik het leuk om feestelijke cocktails te creëren. We waren een paar dagen naar Terschelling geweest en op de laatste dag hadden we een rum proeverij op het eiland. Diverse soorten rum worden daar gebotteld en we hebben een paar heerlijke flessen gekocht. Eentje daarvan was een honingrum, […]
Het is (nog) de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Deze prachtige fris zoete sinaasappels kan je zo eten, het sap ervan persen of in deze heerlijke salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten verwerken. Serveer het als lunch voor twee personen of voorgerecht voor vier personen. Meiraapjes Meiraapjes (ook wel meiknol of knolraap) […]
Deze Champagnecocktail met granaatappel is een feestelijke cocktail die uitermate geschikt is voor de maand december. In plaats van champagne kan je ook een Prosecco, Cava of een andere bruisende wijn gebruiken. Je kunt deze cocktail ook voor de kinderen maken, vervang de champagne dan voor sprite of bruisend water. Dan doen ze ook gezellig […]
Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]
Dit recept voor gegrilde aubergine en peer salade met feta combineert aubergines met zoete peren. Het is het perfecte lunch of voorgerecht voor elke maaltijd, omdat het licht is en de combinatie van zoete gebakken peren met hartige fetakaas ongelooflijk smaakt! Terwijl ik deze salade aan het maken – en eten – was, dacht ik […]
In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.