Birria ramen met kip

Birria ramen met kip

Ik had van die zalige Birria kiptaco’s met guacamole gemaakt en de rest nu weer verwerkt in een grote kom Birria ramen met kip. Ramen is een van die gerechten waar ik nooit genoeg van krijg en deze is gewoon te lekker geworden!   Birria ramen   Birria ramen is een mix van birria en […]

Tartaarsaus maken

Tartaarsaus Maken | Makkelijk Recept

Ik maak regelmatig tartaarsaus, maar het recept uitschrijven? Dat had ik nog nooit gedaan. Deze heerlijke saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar wist je dat het ook perfect past bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers? Zelf tartaarsaus maken is niet moeilijk, en het smaakt zóveel […]

Klassieke Cobb salade

Klassieke Cobb salade

Ik heb een makkelijk recept voor jullie voor de Klassieke Cobb salade met de beste zelfgemaakte dressing erbij! Deze salade vol proteïne is een maaltijd op zich, vol met knapperige sla, sappige tomaten, kip, spek, gekookte eieren, romige avocado en verkruimelde blauwe kaas.   Klassieke Cobb salade   De originele Cobb Salad werd in 1937 […]

Oeuf mayonnaise

Oeuf mayonnaise

L’Oeuf Mayo oftewel Oeuf mayonnaise is een eenvoudige topper uit de Franse keuken. Het is bijna niet een recept te noemen, toch heb ik het uitgeschreven voor jullie. De eenvoud van dit gerecht is dan ook terug te brengen op pure ingrediënten. Die hebben maar heel weinig bereiding nodig om goed tot hun recht te […]

Luxe zalmsalade schotel

Luxe Zalmsalade Maken

Deze luxe zalmsalade schotel brengt je terug naar de jaren 70 en 80. Het is een heerlijk retro gerecht dat ik voor deze gelegenheid op een klassieke visschaal heb geserveerd. Deze schaal lag al jaren in de kast en was perfect voor dit nostalgische gerecht. Vroeger werd dit gerecht vaak in het restaurant van mijn […]

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]

Groene salade met ei en dragondressing

Groene salade met ei en dragondressing

Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond.   Salades   Ik ben […]

Kedgeree met warm gerookte zalm

Kedgeree met warm gerookte zalm

Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]

Gevulde eieren voor Pasen

Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een […]

Captain’s dinner met kapucijners

Captain’s dinner met kapucijners

Ik lustte vroeger geen bruine bonen en kapucijners. En in mijn geheugen aten we dat best wel vaak, net zoals elke vrijdag vis. Dat vond ik ook niet lekker, vooral niet als het gekookte kabeljauw was en dat werd dan ook nog geserveerd met gekookte worteltjes en aardappelpuree. Ook nog twee dingen die ik niet […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing