Deze steak in rum marinade met mangosalsa, heeft een tropische smaak en de marinade zorgt ervoor dat het vlees lekker mals wordt. De smaken van rum, ananas en gember proef je echt in het vlees. Serveer het met een lekkere tropische mangosalsa en zelfgemaakte cassave chips en het Caribische feest kan beginnen! Flat iron […]
Ik heb toch een lekker gerecht voor jullie. Deze wrap met bulgogi steak is pittig en een beetje zoet en daarbij heeft het nog een umami smaak. Alles wat je wilt in een lekkere wrap. De sappige en pittige steak in plakjes met daarbij het knapperige van de wortel en het zoete van de mango, […]
Toen wij met mijn moeder en zussen op bezoek waren bij mijn broertje op Ibiza, kookten hij en ik vaak ’s avonds voor de familie. En dat vond de rest helemaal prima, laat die twee kookgekken zich maar uitleven, dachten ze waarschijnlijk. Broerlief die jarenlang chef-kok van bekende hotels op Ibiza is geweest, vind het […]
Omdat mijn moeder verhuisd is naar een veel kleinere woning, bleef er nogal wat achter in haar grote huis. Ik mocht o.a. een mooie tuintafel, koperen pannen en een grote vrieskast meenemen. Nou die vrieskast komt goed uit, nu kan ik eindelijk eens groot vlees en vis inkopen en in de vriezer leggen. Toen de […]
Ik heb helemaal de flat iron steak ontdekt. Daar heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is een steak uit de sukade gesneden. Sukade hoor ik je denken? Dat is toch draadjesvlees wat heel lang moet sudderen? Ja dat klopt! Maar als je dit vlees wat uit de schouder van een rund komt, […]