Tussen de knapperige laagjes filodeeg schuilt een geurig gebakken gehaktmengsel met baharat gekruid. Deze Egyptische filotaart met gehakt wordt ook wel Egyptische goulash genoemd. Maar het niets te maken heeft met het vleesgerecht goulash uit het Oostblok. Laagjes schilferig filodeeg met een verleidelijk gekruid gehaktmengsel ertussen. Als je op zoek bent naar dingen om te […]
Een heerlijke hartige taart met prei in de hoofdrol, dat is deze hartige Griekse preitaart Prasopita. Ik ben een fan van hartige taarten en de Griekse keuken. Deze taart is gebaseerd op een heerlijke Prasopita die ik wel eens in een Grieks restaurant heb gegeten. Ik nam wat vrijheden en heb het recept voor de […]
Ik vond nog een heel oud recept en dacht dat dit al op de site stond. Maar ik kon het recept van deze heerlijke hartige Indische filotaart niet vinden op de site, dus toch nog maar weer een keertje bereid, er een mooiere fot van gemaakt en uitgeschreven voor jullie zodat jullie deze lekkere taart […]
Ik had nog gegaarde kip over en daar kan je weer iets lekkers van maken, zoals deze heerlijke kip, artisjok en spinazie met filo. Een eenpansgerecht, wat daarna met filodeeg de oven ingaat, waardoor er een lekkere knapperige korst ontstaat. Een combinatie van een eenpansgerecht en ovengerecht, een zogenaamde pot pie. Kip* Ik […]
Ik had van mijn broer – die op Ibiza woont – een heerlijke pot Ibiza honing gekregen. Deze honing heeft een kruidige smaak en ik wilde er iets lekkers van maken. Natuurlijk is de honing zalig over mijn bakje kwark ’s morgens, maar ik moest deze honing eer aan doen. En dat heb ik gedaan […]
Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]
Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]
Baklava is een traditioneel lekkernij uit het Midden Oosten (alsmede Griekenland en Turkije). Door het gebruik van alleen maar honing, is deze Baklava niet zo mierzoet. Maak de walnoten en mandarijnen Baklava voor als je bezoek krijgt. Lekker bij de koffie of thee, maar ook heerlijk na een dinertje. Oranjebloesemwater kan je tegenwoordig in […]
Het is herfst, de appels en peren zijn net geoogst en ik heb een heerlijk recept met peren voor jullie. Deze filotaart met peer en pecannoten is een lekker nagerecht wat niet te zwaar is na een etentje. Lekker herfst/winterachtig door het gebruik van speculaaskruiden. Maar je kunt dit ook vervangen door kaneelpoeder, ook lekker. […]
Deze filotaartjes met pompoen, brie en cranberrycompote zijn een leuk voorgerechtje tijdens een etentje op een herfstige dag of bijvoorbeeld ook heel erg leuk tijdens een Kerstdiner. Je kunt de pompoenblokjes van te voren bakken en laten afkoelen en de taartjes dan op de avond zelf bereiden. Ik heb voor dit recept een biologische […]