Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]
Ik heb sinds een paar jaar daslook in de tuin staan en daar ben ik erg blij mee. Nu in maart kan ik de blaadjes al plukken en heb daar vandaag een heerlijke daslook mayonaise van gemaakt. Een prachtig groene mayonaise die het goed zal doen bij gegrilde vis, vlees, groenten of op een sandwich. […]
Bij het TV-programma MasterChef Australia zag ik heel vaak recepten met tapioca voorbijkomen. Mijn nieuwsgierigheid naar deze kleine bolletjes was toen gewekt. En toen ik ze op een website tegenkwam, dacht ik ….. doe eens gek doen en ga dit bestellen. En het eerste recept wat ik gemaakt ermee gemaakt heb is deze zalige tapiocapudding […]
Ik heb het diverse keren in Frankrijk gegeten en ben er gek op. Een klassieker op en top! De steak tartare is gehakte rauwe biefstuk die vaak aan tafel aangemaakt wordt. Origineel worden er frietjes bij geserveerd. Heerlijk als hoofdgerecht op een warme dag, maar als voorgerechtje steel je er ook de show mee. Als […]