Deze cheeseburger gehaktbrood met bacon is next level goed! Het recept voor gehaktbrood is op zichzelf al heerlijk, maar de cheddar kaas en bacon maakt het helemaal af! Dit recept voor een cheeseburger gehaktbrood zal zeker in de smaak zal vallen. En het is een fantastische manier om je gewone gehaktbrood te veranderen in een […]
Tussen de knapperige laagjes filodeeg schuilt een geurig gebakken gehaktmengsel met baharat gekruid. Deze Egyptische filotaart met gehakt wordt ook wel Egyptische goulash genoemd. Maar het niets te maken heeft met het vleesgerecht goulash uit het Oostblok. Laagjes schilferig filodeeg met een verleidelijk gekruid gehaktmengsel ertussen. Als je op zoek bent naar dingen om te […]
Hazelnootpasta liefhebbers, deze is voor jullie! Deze koeken gevuld met hazelnootpasta zijn net als klassieke chocoladekoeken, maar ze zijn gevuld met gesmolten hazelnootpasta. Ik kan me geen betere verrassing bedenken om in te bijten! Ze zijn warm, kleverig en een van mijn favorieten! Hazelnootpasta is een van mijn favoriete guilty pleasures! Heerlijk rechtstreeks uit een […]
Ik heb heel veel regenboog snijbiet in mijn tuin staan. Tijd om een flinke bos te snoeien en te verwerken in een gerecht. Deze keer heb ik het verwerkt in een lekkere galette met snijbiet en prei. De groenten liggen in de galette op een bedje van verse roomkaas en geraspte oude kaas, hierdoor is […]
Een heerlijk recept voor malse pittige Szechuan gyoza overgoten met een overheerlijke saus die pittig, hartig en zoet is. Het bestaat uit kleine wontons met een eenvoudige varkensvulling, geserveerd met een rijke saus met chili-olie als hoofdingrediënt. Als je op zoek bent naar een lekkere gyoza, probeer deze dan eens! Ik heb er een fusion […]
Perzen noemen ze koofteh. Turken zeggen köfte en Arabieren kefta. Allemaal verschillende uitspraken voor hetzelfde woord ‘kofta’, wat vleesbal betekent. Ik heb deze Perzische gehaktballetjes gemaakt in een heerlijke kruidige tomatensaus. Gedroogde berberbessen worden veel gebruikt in de Perzische keuken. Ze hebben een zoetzure smaak en zien eruit als kleine gedroogde veenbessen. Je vindt ze […]
Kipfilets worden dun geslagen, belegd met ham en kaas, vervolgens gepaneerd en gebakken tot ze knapperig zijn. Kip cordon bleu is een klassieker die altijd lekker blijft. Ik ben zo enthousiast om je te laten zien hoe gemakkelijk het is om deze gevulde en gepaneerde kip te maken! Het is absoluut heerlijk en ik vind […]
Dit Catalaanse gerecht van gehaktballetjes in pikante tomatensaus oftewel Boles de Picolat, is een populaire klassieker onder de tapasgerechten. Deze klassieker mag op geen enkel tapasmenu ontbreken. Een droge sherry past goed als drankje bij dit gerecht. Het meest typische recept uit de Catalaanse keuken is dit gerecht met gehaktballetjes gemaakt van varkens- en rundergehakt, […]
Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken. Banoffee Pie […]
Deze pittige kaasbagels zijn klaar in minder dan 30 minuten en zijn het perfecte ontbijt of lunch om de hele week bij de hand te hebben. Het deeg is gemaakt van Griekse yoghurt, bloem, bakpoeder en zout en gemengd met geraspte oude kaas, lente-ui en rode peper. Dit recept is zo gemakkelijk te maken en […]