Waterkefir met vlierbloesem

Waterkefir met vlierbloesem

Het is voorjaar de vlier staat volop in de bloesem en ik heb in ons dorp de bloesem geplukt. Moest wel eerst op Facebook vragen waar ik het kon vinden, maar het staat overal in het groen blijkt nu. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt, hiervan ga ik weer heel veel andere lekkere recepten […]

Eendenborst met ingelegde druiven

Eendenborst met ingelegde druiven

Deze eendenborst met ingelegde druiven is een feestelijk maaltje. Serveer het op een bijzonder etentje thuis. Het is even bewerkelijk, maar dan zet je wel iets bijzonders op tafel. Reken per persoon een kleine eendenborstfilet, als ze heel erg groot uitvallen gebruik je een grote voor twee personen. De granaatappelmelasse is te koop in grotere […]

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella

Deze radicchiosalade met biet, wortel en mozzarella is een lekkere winterse salade vol met kleur en smaak. Serveer het als lunch, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht. Ik had nog een paar in de oven geroosterde bietjes en een wortel liggen en heb deze door de salade gedaan. Hoe je bietjes in de oven kunt roosteren, […]

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Vaak eet ik ’s middag salades in plaats van brood. Ik kijk wat er in de koelkast ligt en stel daar een salade van samen. Er lagen nog een paar gekleurde wortelen, gerookte kip en ‘wegwerpdruiven’ van de druivenpluk op Wijngoed Wilgenhorst. Vooral met die druiven wilde ik iets doen, vind het altijd zo zonde […]

Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille

Druivenjam met kaneel en vanille maken Bij onze familie hangt een overvloed aan blauwe druiven in de tuin. Wij maken dus regelmatig ook druivenjam thuis. Ik heb een tas vol meegekregen om er iets van te maken, want ja om ze alleen maar voor de sier te laten hangen vind ik een beetje zonde. Het […]

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas

Ik zal het maar toegeven, ik ben niet zo van het zelf deeg maken. Of het nu voor koekjes, taartbodem of pizzabodem is, ik koop het meestal kant-en-klaar. Zo ook voor deze Pizza met rode ui, boerenkool, druiven en blauwe kaas, hiervoor heb ik een pizzabodem op rol gekocht. Gemak dient de mens toch? Er […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden