Frittata met daslook en kaas

Frittata met daslook en kaas

Slechts vijf ingrediënten (plus wat olijfolie) staan tussen jou en deze makkelijke frittata met daslook en kaas. Het is de ultieme redder als je echt geen ideeën meer hebt. Zie dit als een quiche zonder korst. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kan dit gerecht bijna elke seizoensgroente bevatten. Ik had wat […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Taco met gefrituurde asperges

Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]

Orzotto alla Vodka met burrata

Orzotto alla Vodka met burrata

Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla […]

Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Tuna melt nachos

Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.   Nachos   Nachos is […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Tuna melt panini met avocadodip

Tuna melt panini met avocadodip

Ik doe bijna elke week boodschappen op de markt. Dan ga ik naar mijn groenteboer die veel lokale groenten verkoopt, de kaas- en notenboer en naar de bakker waar ik grote krentenbollen haal voor manlief. Hij is gek op die grote bollen en voor hem is dit makkelijk meenemen en eten tussen zijn golf coaching […]

Gegratineerde mosselen met dille

Gegratineerde mosselen met dille

Ben je gek op mosselen, dan heb ik hier een heerlijk mosselgerecht voor jou. Deze gegratineerde mosselen met dille zijn weer eens een andere manier om mosselen te serveren. Maak ze als borrelhapje of als voorgerecht voor een gezellig etentje thuis. Glaasje Champagne of een lekkere witte droge wijn erbij en genieten maar!   Mosselen […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden