Hete grog in een glas

Hete Grog Maken voor een Koude Dag

Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]

Chermoula

Chermoula Recept | Zelf Maken

Wat is chermoula? Chermoula is een traditionele marinade en saus uit Marokko en Noord-Afrika. Mensen gebruiken deze saus vooral om vis, vlees of kip mee te marineren. Elk recept verschilt, omdat elke familie haar eigen unieke versie maakt en verdedigt als de beste. Chermoula bevat meestal ingrediënten zoals olijfolie, verse kruiden (zoals peterselie en koriander), […]

Indiase Kip 65

Indiase Kip 65

Chicken 65 is een klassiek en beroemd Indiaas pittig kipgerecht met oorsprong in Chennai. Het bestaat uit gefrituurde kip die is gemarineerd in gember, citroen, rode chilipepers en een verscheidenheid aan andere kruiden. Wij hadden dit gegeten in Madurai Masala Café en ik vond dit toen zo lekker dat ik het per se thuis een […]

Lavendel French 75 cocktail

Lavendel French 75 cocktail

Gelukkig is de lente eindelijk daar. Bloemen bloeien, vogels zingen, ik bedoel, wat wil je nog meer? Misschien een lekkere cocktail, dat is het! Het de hoogste tijd om een op bloemen geïnspireerde cocktail te maken. Lavendel is het perfecte startpunt. Citroen is een natuurlijke partner voor lavendel en zorgt voor een heldere, frisse smaak, […]

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is […]

Pistoletje chorizo met chimichurri

Pistoletje chorizo met chimichurri

Dit pistoletje chorizo met chimichurri lijkt een beetje op de Argentijnse choripán. Het broodje met worst is in Argentinië is het op bijna iedere straathoek te krijgen. Choripán bestaat uit een (stok)brood gevuld met gegrilde of gebakken hele chorizoworst met daarop de bekende groene kruidensaus chimichurri en een rode salsa criolla. Ik heb geen verse […]

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Deze schattige mini cheesecake met gestoofde druiven zijn een elegant dessert voor een speciaal dinertje bij jou thuis. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel). Maak het voor een romantische avond met je lief of serveer het bij de koffie of een […]

Portobello steaks met witte bonenpuree

Portobello steaks met witte bonenpuree

Ik ben dol op de recepten van Yotam Ottolenghi en toen ik zijn Portobello steaks with butter bean mash recept uit zijn kookboek FLAVOUR voorbij zag komen, moest ik dit uitproberen. Maar zoals zoveel recepten van Yotam heb je of heel veel ingrediënten nodig of een ellenlange bereiding. Ik heb er daarom mijn simpele versie […]

Gin Tonic met passiefruit en ananassap

Gin Tonic met passiefruit en ananassap

Zoals jullie wellicht inmiddels wel weten ben ik gek op een lekkere gin en tonic op zijn tijd. Ik probeer diverse soorten gin en tonic combinaties uit en voeg daar ook nog eens een twist aan toe. Net zoals bij deze Gin Tonic met passiefruit en ananassap, ik heb op het laatst ook nog wat […]

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Salade met gerookte forel en crispy linzen

Als ik er de tijd voor heb, vind ik het lekker om te lunchen met een salade. Deze keer is het een heerlijke salade met gerookte forel en crispy linzen geworden. Je zou het zelfs als avondmaaltijd kunnen eten, maak er dan een iets grotere portie van of serveer het met een lekker stuk brood. […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing