In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]
Zo tegen de maand december begint het bij toch te kriebelen en ga ik bakken. Vandaag heb ik een heerlijk recept van een luchtige cake met kokos en aardbei voor jou. Een cake gemaakt met yoghurt, olie, bakmeel, maïzena en kokosblokjes en kleine stukjes gedroogde aardbeitjes. Kokos en aardbeien zijn een heerlijke match in deze […]
Tja als je de hele dag thuis zit, ben je misschien sneller geneigd om te gaan snaaien in deze crisistijd. Niet voor niets vliegen de zakken chips als eerste de supermarkten uit. Dit zou wel het laatste zijn waar ik aan zou denken als ik boodschappen ga doen, maar ja. Gelukkig zijn de producten zoals […]
Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]
Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood. Geschnetzeltes Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]
Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]
Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag […]
Deze gerookte zalm met labneh, zeekraal en venkel is een heerlijke salade welke je kunt eten als lunch of als voorgerecht. Als je er een lekker brood bij serveert kan je het zelfs eten als avondmaaltijd op een warme dag. Labneh (labne) is een uitgelekte yoghurtdip (een soort hangop) welke meestal in hartige gerechten […]
Ziet dit er niet feestelijk uit? Echt een salade om als voorgerecht te serveren tijdens een dinertje thuis. Helemaal niet moeilijk te maken, je kunt het meeste van te voren bereiden. Zoals de dressing en de dunne plakjes snijden. Ik heb de plakjes met een mandoline gesneden. Voor deze salade met koolrabi, rammenas en gerookte […]
De gemarineerde mozzarellabolletjes is een recept van 24Kitchen-chef Roberta Pagnier. Ik mocht samen met haar dit recept maken tijdens een press event van Miele Experience Center. Nadat we alle nieuwe trends op keukengebied mochten zien, hebben wij (bloggers en culijournalisten) samen met haar een lunch bereid voor ons allen. Dit gerecht – uiteraard gemaakt van […]