Deze toast met pesto, burrata en ham lijken in eerste instantie misschien op de klassieke Italiaanse ingrediëntencombinatie, maar ze hebben een leuke, onverwachte twist: pittige chili-olie. Zelfgemaakte basilicumpesto met burrata, Prosciutto crudo ham en chili-olie, allemaal geserveerd op een geroosterd zuurdesembrood. Dit is absoluut mijn nieuwe favoriete lunch. De laatste tijd heb ik zin in […]
Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten met een lekkere salade erbij. Zoute halloumi kaas kleurt prachtig op de grill en is ideaal voor het maken van vullende pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki en […]
Ik heb een simpel maar oh zo smakelijke soep voor jullie. Deze noedelsoep met kipgehaktballetjes is vrij makkelijk en snel te maken, ideaal voor een doordeweekse dag. Nu de dagen weer kouder worden is een kom dampende soep een welkome maaltijd. Noedelsoep Noodle soup oftewel noedelsoep is een lekkere kom bouillon met daarin […]
Mijn man had zin in pizza en ik had zin in Mexicaans. Caramba, het is een Tex Mex pizza met kip geworden. Het is een soort Fajita op een pizza, een super lekkere combinatie. Ik heb al diverse pizza’s op de site staan, maar deze is toch wel een van onze favorieten geworden. Die gaan […]
Dan Dan noedels of dandan noodles zijn ontzettend populair in Szechuan China. De gerechten uit de Szechuan streek zijn ontzettend spicy, dit komt door het gebruik van de Szechuan pepers en de pittige chili-olie. Als je niet van pittig houdt, kan je minder pepers en chili-olie gebruiken, maar het is het brandje in jouw mond […]
Deze Aziatische varkenshaas met kumquats is een snel roerbak gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag als je haast hebt, maar toch iets lekkers wilt eten. Ja en je hebt wel een paar Aziatische smaakmakers nodig voor dit recept, maar die kan je altijd weer gebruiken in andere roerbak gerechten. Kumquats De kumquat is […]
Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]