Ik heb diverse stoofpotjes met vlees op de site staan. En elke keer wil ik weer een ander stoofgerecht maken. Deze keer is het runderstoof met lavendel geworden. Niet dat ik de lavendel uit de tuin geplukt heb en mee gestoofd heb. Misschien zou dat best wel kunnen, maar ik had nog een potje gedroogde […]
Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]
Bij deze traybake van kipkarbonades komt geen koken van pas, je legt alles op je ovenplaat en schuift het in de oven. Lekker makkelijk en weinig afwas. Een tray is een plaat of schaal, traybake is dus gebakken op de (oven)plaat of schaal. En nog zo’n makkelijk kipgerecht uit de oven is deze Italiaanse […]
Als ik mijn man wil verwennen maak ik biefstuk met champignonroomsaus en gebakken krieltjes. Hij is gek op biefstuk, vooral met een saus erbij. De ene keer maak ik rode wijnsaus en nu is het champignonsaus geworden. Zelf saus maken is helemaal niet moeilijk en is natuurlijk veel lekkerder dan de sausjes uit een pakje […]
Het is herfst, tijd voor een lekkere stoofpot. Maak een grote pan van deze Boeuf Bourguignon klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de spaghetti: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot het vlees uit elkaar valt. Boeuf Bourguignon […]