En weer zo’n heerlijk gerecht gemaakt van overgebleven gebraden kalkoen van de feestdagen. Deze Shepherd’s Pie van kalkoen is een perfecte manier om restjes vlees, groenten en aardappel in te verwerken. Niet moeilijk om te maken en heerlijk om van te genieten om een koude dag na de feestdagen. Kliekjes zijn nog nooit zo lekker […]
Ik heb toch een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze eendenborst met sinaasappelsabayon lijkt een beetje op de klassieker Canard à l’orange. Eend met sinaasappelsaus, een gouwe ouwe uit de Franse keuken die heel vroeger bij mijn ouders op de menukaart stond. En ik moet zeggen dat ik het nog steeds een lekkere combinatie […]
Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]
Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]
Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]
Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud. In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan […]
Het is veel te warm om te koken en er ligt nog van alles in de koelkast. Ik probeer zo weinig mogelijk eten weg te gooien, maar ja al die kliekjes en kleine bakjes met groenten in de koelkast moet ook een keer gebruikt worden. En zeker met dit warme weer, kan je iets niet […]
Wij eten eigenlijk heel weinig AVG (aardappelen, vlees en groenten), maar soms staat het toch op het menu. Niet echt Hollandse kost, maar kipfilet met geplette aardappeltjes en appelchutney en boontjes klinkt toch wel oer-Hollands. Ik had een heerlijke chutney gemaakt van appeltjes van de buren, maar ja dan staan die potten maar in de […]
Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, farro of couscous. Ik zag bij mijn groenteboer Meyer citroenen liggen en heb deze gekocht. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en […]
Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]