Eenvoudige, eiwitrijke spinaziesalade met kidneybonen, bloedsinaasappel en feta. Gevuld met textuur en heldere en frisse smaken en perfect voor een gezonde, lichte lunch of als smakelijke bijgerecht! Deze zeer eenvoudig te maken salade zit vitamines en eiwitten. Het is allemaal samengebracht met een passende citrusachtige dressing. Verse spinazie wordt gegarneerd met een smakelijke dressing in […]
Ik had heel veel bloedsinaasappelen gekocht. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar ik wilde ze ook verwerken in gerechten. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn. Nou deze geroosterde kip met bloedsinaasappel is erg lekker geworden kan ik jullie verklappen. Lekker sticky, zoet, […]
Deze venkel artisjoksalade met feta is een heerlijke salade voor een warme dag. Super makkelijk om te maken. Serveer het als voorgerecht voor vier personen of maaltijdsalade voor twee personen. Lekker met een stuk stokbrood erbij. Venkel Venkel is een beetje een ondergewaardeerde groente in ons land. En dat is jammer. Deze venkelknol […]
Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken. Curd Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]
Ik had roodlof gekocht bij mijn groenteboer. Deze prachtige rode versie van de witlof lag gewoon te lonken naar mij in de winkel. Maar ja dan heb je een paar van die prachtige struikjes in huis, wat ga je er dan mee doen hè? Allereerst had ik al deze te lekkere Roodlofsalade met bietjes en […]
Hoeveel rode kleuren kan je op een bordje verwerken? Nou zoveel dus! Vind je deze roodlofsalade met bietjes en nagelhout geen prachtige salade geworden? Ik zag bij de groenteboer roodlof liggen en heb dit toen gekocht. Maar ja wat doe je ermee. Nou deze lekkere winterse en kleurrijke salade maken natuurlijk! Lekker fris, zuur, zout […]
Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade. Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]
Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]
Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]
Ik werd voor dit recept mozzarella met bloedsinaasappel geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik heb jullie al eens eerder laten weten dat ik een groot fan ben van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. […]