Citroenmousse met Limoncello

Citroenmousse met Limoncello

Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het […]

Nutella mousse

Nutella mousse

Deze Nutella mousse met slechts twee ingrediënten is een superlekker dessert dat in minder dan 10 minuten klaar is. Het is licht, luchtig, fluweelzacht en zo decadent. Maak het thuis volgens mijn makkelijke en snelle recept (zonder eieren en glutenvrij). Nutella mousse is waarschijnlijk het gemakkelijkste dessert dat je ooit kunt maken! Je hebt slechts […]

Peer en rode bessen crumble

Peer en rode bessen crumble

In de Kerst Foodybox zaten o.a. lekkere peren en verse rode bessen. Ik wilde ze combineren in een gerecht. En dat is deze zalige peer en rode bessen crumble geworden, die het als nagerecht met de feestdagen goed zal doen. Lekker zachte perenblokjes met het zuurtje van de rode bessen en daarop een krokante crumble. […]

https://www.culinea.nl/recepten/gestoofde-peer-salade-met-blauwe-kaas/

Trifle met gestoofde kweeperen

Dit jaar was ik er op tijd bij. Namelijk het plukken van de kweeperen in ons dorp. Vorig jaar was ik iets te laat en vond ik alleen nog wat kweeperen op de grond en niet meer in de bomen. Maar met deze warme zomer dacht ik laat ik eens op tijd gaan kijken hoe […]

Koffie panna cotta met vijgen

Koffie panna cotta met vijgen

Ik heb toch een feestelijk dessert voor jullie. Maak deze Koffie panna cotta met vijgen voor een speciaal etentje thuis, zoals bijvoorbeeld met de feestdagen. Het ziet er spectaculair uit, maar het werk wat je eraan hebt valt reuze mee. Imponeer jouw gasten met dit Italiaans romig nagerecht vol met koffiesmaak en die lekkere verse […]

Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Gegrilde Amaretto ananas

Gegrilde Amaretto ananas

Het is zomer en we zijn weer volop aan het vuurtje stoken buiten, oftewel aan het barbecueën. Behalve vlees en vis, kan je nog heel veel andere gerechten bereiden op de bbq. Groenten en fruit wordt ook steeds vaker op de grill gegooid, zoals bijvoorbeeld ananas of watermeloen. Deze gegrilde Amaretto ananas kan je bijvoorbeeld […]

Rabarber Tiramisu

Rabarber Tiramisu

Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden