Het recept van vandaag is een Aziatische salade met gamba’s en mango die is ontworpen als een heerlijke lichte maaltijd op een warme zomerdag. Dit gerecht balanceert de zoetheid en warmte van de mango met de zuurgraad van het limoensap en de kick van chili. Heerlijke combinatie van de pittige gamba’s met de groente en […]
Deze kip in pindasaus zit boordevol smaak en is binnen 20 minuten klaar! Het is een geweldige maaltijd voor doordeweeks, zonder moeilijke ingrediënten! Ik beloof je nu dat er geen beter gebruik van pindakaas is dan dit recept! Er gebeurt iets magisch als je de pindakaas, Thai green curry kruiden en rode peper mengt om […]
Ze zijn weer te koop …. de groene asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, maak er dan deze heerlijke romige vegetarische/vegan soep van. Deze Thaise groene asperge currysoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Asperges Groene […]
Ik heb toch een heerlijke soep voor jullie. Deze rode curry noedelsoep met garnalenballetjes is echt een bijzondere soep die je voor een speciale gelegenheid kunt maken. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Die heerlijke garnalenballetjes maak je namelijk zelf en als je een keukenmachine hebt, is het niet zoveel […]
Deze Thaise groene mango salade is knapperig, fris, pittig, kruidig en een beetje zoet. Alles wat je zoekt in een frisse salade op een warme dag. Serveer het zo vers mogelijk en breng het naar eigen idee op smaak. Je kunt het zo pittig, zuur of zoet maken als jij maar wilt. Het heeft een […]
Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]
In de herfst Foodybox Herfst Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten allerlei heerlijkheden in. Onder andere een Gele Curry Pasta van Sutharos. Een heel goed excuus om een lekkere curry te maken. Ik had er al mosselen in gele curry kokossaus mee gemaakt. Vandaag wordt het een viscurry met zalm en pompoen. […]
Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je […]
Thaise groene chilisaus is een smaakvolle en pittige saus gemaakt van groene pepers. Je kunt het gebruik op gegrilde kippendijen, varkensvlees, vis en/of zeevruchten. Ook lekker bij spring rolls of als smaakmaker in dressings, sauzen of marinades. Het is een vrij pittige saus met een beetje zoetzuur door de suiker en limoensap. En het heeft […]
Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen. Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.