Wat is chermoula? Chermoula is een traditionele marinade en saus uit Marokko en Noord-Afrika. Mensen gebruiken deze saus vooral om vis, vlees of kip mee te marineren. Elk recept verschilt, omdat elke familie haar eigen unieke versie maakt en verdedigt als de beste. Chermoula bevat meestal ingrediënten zoals olijfolie, verse kruiden (zoals peterselie en koriander), […]
Marokkaanse tajine rundvlees Ik ben gek op de smaken uit Marokko. Als je een tajine hebt, kun je deze Marokkaanse stoofpot rundvlees hierin bereiden. Heb je geen tajine? Geen zorgen, een grote stoofpan werkt ook perfect. Dit gerecht is heerlijk kruidig door de specerijen, licht zoet dankzij de wortelen en het gedroogde fruit, en lekker […]
De levendige smaak van deze harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade werkt prachtig in de pittige marinade en de kleurrijke salade zal zeker in de smaak vallen. De kipspiesjes zitten boordevol smaak dankzij de Noord-Afrikaanse pittige saus. Geserveerd op een bedje van parelcouscoussalade of met vers brood, vormen ze een heerlijke maaltijd in slechts 25 minuten. Maar […]
Deze Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus zijn gemaakt met lamsgehakt maar je kunt ook heel goed rundergehakt gebruiken. Verder wordt het gehakt gemengd met ui, knoflook, kruiden en Marokkaanse specerijen. En wauw, wat zijn ze heerlijk! Traditiegetrouw bevat dit recept geen eieren, brood of zuivelproducten. Deze smaakvolle kleine balletjes, gestoofd in een goed gekruide tomatensaus, is […]
Ben je gek op bloemkool? Dan heb ik een heerlijk recept voor je: bloemkoolsoep met ras-el-hanout en harissa. Deze soep zit boordevol Marokkaanse smaken en is perfect voor koude dagen. Of je het nu als lunch, voorgerecht of complete maaltijd eet, een warme kom soep is altijd een goed idee. Groentesoepen Met groentesoep bedoel ik […]
Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of […]
Deze Kip tajine met ingelegde citroen is een superlekker gerecht. Als je geen tajine hebt, bereid je het gewoon in een hapjespan. Ik heb kippendijen ook wel kipkarbonades genoemd gebruikt voor dit gerecht. Het is het lekkerst als je kipdelen met bot neemt, dit geeft de kip meer smaak tijdens het stoven. De ingelegde citroen, […]
Ik ontving vegetarische burgers van The Blue Butcher. De no meat insude burger that satisfies like a burger noemen ze het zelf. Nu eten wij steeds minder vlees, maar ben ik meestal niet zo’n fan van de vleesvervangers. Maar ja als je iets krijgt wil je het toch uitproberen. En daar wil ik dan natuurlijk […]
Wat doe je met restjes gebraden kippenvlees….je maakt er een lekkere salade van. Deze kipsalade met ras-el-hanout noem ik een Marokkaanse kipsalade. Slaat misschien nergens op, maar door de specerijen en de zachte gedroogde abrikozen erin heb je de smaken van Noord-Afrika te pakken. Deze salade is lekker op een boterham, maar ook op een […]
Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing