Mijn broer die al heel lang op Ibiza woont en daar chef-kok geweest is, deelt regelmatig foto’s van wat hij maakt in de familie app. Als ik om een recept vraag, krijg ik heel summier een aantal ingrediënten door en dat is het dan. Vorige week deelde hij foto’s van een soort gerookte tofu beignets. […]
Een heerlijk recept voor malse pittige Szechuan gyoza overgoten met een overheerlijke saus die pittig, hartig en zoet is. Het bestaat uit kleine wontons met een eenvoudige varkensvulling, geserveerd met een rijke saus met chili-olie als hoofdingrediënt. Als je op zoek bent naar een lekkere gyoza, probeer deze dan eens! Ik heb er een fusion […]
De beste kippensoep heeft niet veel nodig, alleen mals gepocheerde kip en een goede zelfgemaakte kippenbouillon. Ik heb mijn moeders recept gebruikt en dat was weer het recept van mijn oma. Deze grootmoeders kippensoep is een eenvoudige combinatie die een gezellige knuffel is voor je smaakpapillen en de beste vorm van immuniteits-boost. Ik maak nu […]
Een aguachile van garnalen is een smaakvol Mexicaans voorgerecht, vergelijkbaar met ceviche, waarbij garnalen worden gemarineerd in limoensap, met de toevoeging van chilipepers en koriander. Een eenvoudig en heerlijk voorgerecht dat koolhydraatarm en keto-vriendelijk is. Serveer het met tortillachips of mini tostadas. Aguachile Aguachile (ook bekend als Camarones en Aguachile) betekent letterlijk ‘chiliwater’, […]
Deze gerookte kipsalade met nectarine heeft de meest lekkere gesneden gerookte kipfilets. Het wordt geserveerd op een bedje van baby spinazie en gegarneerd met plakjes nectarine, plus een zelfgemaakte honing-citroen dressing. Het is de perfecte makkelijke zomerse salade voor de lunch of een licht diner. De combinatie van smaken en texturen maakt dit een zeer […]
Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets […]
Deze pittige Cajun tijgergarnalen zijn lekker als een eenvoudig voorgerecht dat in 30 minuten klaar is. Gebakken in een pittige knoflook botersaus, is dit een heerlijk gerecht dat je keer op keer wilt maken. Het kopen van echt goede tijgergarnalen in de schaal levert een indrukwekkend voorgerecht op dat op het laatste moment zonder gedoe […]
Deze gekleurde tomaten burrata salade is een van de makkelijkste en meest indrukwekkende gerechten van de zomer! Het is van restaurantkwaliteit en perfect gezelschap, terwijl het een eenvoudig recept van 10 minuten of minder is dankzij sappige, kleurrijke tomaten en de romige burrata kaas. De bonus is dat het bij vrijwel alles past, van knapperig […]
Deze romige, makkelijk te maken groene aspergesoep met daslook is misschien wel een van onze favoriete manieren om de lente te verwelkomen. Het combineert de pure aspergesmaak met rijke room en verse kruiden. Gecombineerd met een vleugje knoflook en boter om de hele soep zacht te maken. Dit lichte recept is klaar in minder dan […]
Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]