In de oven geroosterde pompoen met een pittige pepersaus en knapperige uien is een bekend gerecht uit Turkije. Eet het als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij een vleesgerecht. Deze Sinkonta ovenschotel met pompoen en uien is een heerlijke manier om pompoen eens op een andere manier te bereiden. Sinkonta Sinkonta is een […]
Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus, dit wil je proeven! Deze geroosterde savooikool met kaas is een geweldig bijgerecht voor een feestelijk dinertje thuis. Hoewel ik niet zal proberen jou over te halen de kalkoen te ruilen voor een groentegerecht, laten we deze kool die het middelpunt waard is voor ons het woord doen. Omhuld […]
Deze smashed wortelen met Parmezaanse kaas zijn mals met knapperige randjes. Het is een bevredigende zoet-zoute snack, zoals een zeer smaakvolle Franse friet. Ze zijn ook een geweldig bijgerecht voor hamburgers of iets van de grill. Serveer het eventueel met een saus om in te dippen als je dat lekker vindt. Twee keer bereidde geplette […]
Ik had nog wat Opperdoezer Ronde aardappelen over van de Foodybox zomer. Tevens mocht ik drie soorten garum van 621 Ferments ontvangen en ik had nog zwarte knoflook in huis. Ik heb deze drie gecombineerd in dit heerlijke aardappelgerecht. Geplette aardappelen met zwarte knoflook-olie is het perfecte bijgerecht bij elk gerecht waar je anders gebakken […]
Deze romige Opperdoezer Ronde aardappelsalade met augurk is zonder twijfel mijn favoriete aardappelsalade! Het is zo gemakkelijk te maken, er worden eenvoudige ingrediënten gebruikt en ik ben dol op de romige dressing. Mijn familie maakt dit recept al jaren! Je zult het geweldig vinden. Dit recept is makkelijk te maken. Ik deel hoe je de […]
Deze gekleurde tomaten burrata salade is een van de makkelijkste en meest indrukwekkende gerechten van de zomer! Het is van restaurantkwaliteit en perfect gezelschap, terwijl het een eenvoudig recept van 10 minuten of minder is dankzij sappige, kleurrijke tomaten en de romige burrata kaas. De bonus is dat het bij vrijwel alles past, van knapperig […]
Qabili Palau oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen is het Afghaanse nationale gerecht. Het wordt beschouwd als een feestelijk en belangrijk gerecht vanwege de traditie als de nationale keuken van Afghanistan. Het gerecht wordt traditioneel in het midden van de tafel geplaatst, terwijl ander voedsel de rest de maaltijd vormt. Vaak wordt het geserveerd […]
Bieten! Wie is een fan? Ik hou van bieten, maar weet ook dat deze felrode knol niet ieders favoriet is. Maar blijf bij mij, want deze fritters kunnen misschien wel wat bietenhaters naar de bietenliefhebbersclub lokken! De fritters zijn zout/zoet en passen prachtig bij een pittige yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten […]
Dit recept voor courgettelintsalade bevat rauwe courgette, in prachtige linten gesneden, gemengd met een heerlijke dressing en gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas en verse kruiden. Deze salade van courgettelinten wordt jouw nieuwe favoriete zomersalade! Je vergeet gemakkelijk hoe lekker rauwe courgette kan zijn, vooral omdat hij zo sponsachtig is en zo veel smaken opneemt. Deze […]
Eenvoudige, eiwitrijke spinaziesalade met kidneybonen, bloedsinaasappel en feta. Gevuld met textuur en heldere en frisse smaken en perfect voor een gezonde, lichte lunch of als smakelijke bijgerecht! Deze zeer eenvoudig te maken salade zit vitamines en eiwitten. Het is allemaal samengebracht met een passende citrusachtige dressing. Verse spinazie wordt gegarneerd met een smakelijke dressing in […]