Leer hoe je de beste aardappelpuree maakt met dit makkelijke recept! Rijk, romig en smaakvol, het is altijd een bijgerecht dat in de smaak valt bij iedereen. Ik maak geen grapje als ik zeg dat dit de beste aardappelpuree is die ik ooit heb geprobeerd. Het is superrijk en heerlijk romig. Het is makkelijk te […]
Je hebt aardappelpuree en je hebt een heerlijke, luchtige aardappelmousseline. De mousseline is perfect voor speciale etentjes thuis en heeft die verfijnde textuur zoals je die in een restaurant eet. Wat is het verschil tussen puree en mousseline? Een aardappelmousseline is een bijzonder smeuïge en luchtige aardappelpuree. Dit krijg je door veel roomboter of olijfolie, […]
Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze telkens op een andere manier te bereiden. Deze keer heb ik het wortel recept geroosterd in boter en honing in de oven. Het resultaat? Een zalig groentegerecht! Vooral kinderen zullen dit heerlijk vinden: zoete wortels gekarameliseerd in boter en honing. Wie wil dat nu niet? Soorten […]
Heb je ook weleens selderijstengels slap in de groentela van je koelkast liggen? Je hebt misschien een of twee stengels gebruikt voor bouillon, soep, stoofpot, smoothie of salade, en de rest blijft liggen. Zonde, want bleekselderij kun je prima zo eten! Probeer bijvoorbeeld eens gekookte bleekselderij: een verrassend lekker bijgerecht. Wat is bleekselderij? Bleekselderij, ook […]
Aardappeltjes bakken is een kunst. Hier leer je hoe je de lekkerste, krokante gebakken aardappelen maakt. Met de juiste aardappelsoort, een beetje geduld en liefde tover je heerlijke ouderwetse gebakken aardappeltjes uit de pan. Wie wil dat nou niet? Welke aardappelen gebruik je? Voor het bakken van aardappelen kun je kiezen tussen vastkokende en kruimige […]
Ik heb een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree is een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen. Extra romig en super glad – geen aardappelpuree kan hier tegenop, behalve misschien een luchtige aardappelmousseline. Het mooie van deze puree is dat je er geen extra groenten bij hoeft te serveren. De puree ís de groente. […]
Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En het maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]
Venkel is een ondergewaardeerde groente in Nederland, en dat is jammer. Gestoofde venkel heeft een frisse, licht anijsachtige smaak en is daarnaast ook nog eens erg gezond. Het is veelzijdig te bereiden: rauw in salades, gestoofd, gestoomd, gekookt of zelfs als basis voor een heerlijke soep. Bij het kopen van venkel is het belangrijk om […]
Deze geroosterde rode spitskool met miso is een smaakvol gerecht dat de aardse zoetheid van geroosterde kool combineert met de hartige smaak van miso, afgetopt met de pittige crunch van crispy chili olie. Het is een verrassende symfonie van smaken! De kool wordt vorkmals met geblakerde en gekarameliseerde randen door het roosteren. Miso voegt diepte […]
Spruitjes, vroeger hield ik daar niet van. Maar nu wel. De meeste kinderen lusten spruitjes niet, dat komt omdat ze de spruitjes bitter vinden. Dit komt door de stof genaamd glucosinolaat, die in spruitjes voorkomt. Echter, er is een manier om spruitjes lekkerder te maken, en dat is door ze op een andere manier te […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing