Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]
Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En het maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]
Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]
Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet, zo’n succesnummer voor de lunch in het restaurant van mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker, maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze omelet […]
Koninginnesoep is een klassieker die vaak tijdens de feestdagen op tafel komt. Tijdens de kerst had ik wat overgebleven gebraden kalkoen en besloot ik hiervan een heerlijke, ouderwetse Koninginnesoep te maken. Het originele recept maakt gebruik van kip, maar kalkoen voegt een extra lekkere smaak toe. Ik gebruikte het karkas van de kalkoen om een […]
Lekker retro! Vroeger, in het restaurant van mijn ouders, was deze ouderwetse huzarensalade een absolute favoriet. Waarom? Omdat alles zelf en vers werd bereid. Vandaag maak ik de salade precies zoals mijn vader dat vroeger deed, en ik kan je alvast verklappen: hij is super lekker! Maar ja, mijn vader maakte sowieso alles heerlijk. Als […]
Deze krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling. Stel je het beste van twee werelden voor, de knapperige buitenkant van een perfect gebakken pannenkoek met de levendige, voedzame vulling van een groentemix. Ondergedompeld in een pittige crispy chili saus is elke hap een harmonie van smaak en […]
Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan […]
Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]
Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing