Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk! […]
Heerlijk ….. het is najaar en de verse vijgen liggen te lonken bij de groenteboer. Ik heb twee potten met heerlijke vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater ervan gemaakt. En met die jam weer deze verrukkelijke kruimeltaart met vijgenjam en walnoten. Perfect voor bij de thee of koffie, of serveer het warm als een kruimelig […]
Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]
In rode wijn gestoofde peren met waterkers, knapperige noten en hartige blauwe kaas als vervanging voor een traditioneel kaasgerecht of als voorgerecht van een maaltijd. Deze gestoofde peer salade met blauwe kaas is prachtig om te zien en oh zo lekker om te eten! Er is iets zo bevredigend aan een gerecht dat er even […]
Ik had heerlijke rozenbotteljam van Bonne Maman gekregen en had al een heerlijke Gin & Tonic en een Chiapudding met deze jam gemaakt. Maar de pot was nog niet leeg, wat zal ik er nog meer van maken? Omdat ik al met Kerstrecepten bezig ben, kwam ik op het idee om er lekkere Kerstkoekjes van […]
Deze spaghetti met spinazie blauwe kaassaus is een heerlijk en makkelijk te bereiden vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog een gegrilde steak, stukje kip of tofu erbij maken als je extra proteïne erbij wilt serveren. De saus is super romig en heeft precies de juiste hoeveelheid spinazie en wat voedzame en knapperige walnoten. […]
Deze appeltaart granola zit boordevol smaak, met lekker veel kaneel en een royale hoeveelheid gedroogde appeltjes! Dit eenvoudige zelfgemaakte granola recept is perfect als ontbijt of om yoghurtparfaits te maken als dessert! Deze granola is een must voor alle liefhebbers van appeltaart, kaneelkruiden en alles wat daar lekker aan is. Het is gezoet met agavesiroop […]
Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]
Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]
Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden! Wellington Een […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing