Yoghurt komkommersaus Raita in een bowl

Yoghurt komkommersaus Raita

Deze klassieke yoghurt-komkommersaus Raita is een frisse, Indiase dip die perfect is om te serveren bij pittige gerechten. Door de combinatie van yoghurt en munt werkt deze saus verfrissend en verzachtend bij spicy Indiase maaltijden. De toevoeging van garam masala en gember zorgt voor een extra smaakdimensie. Indiase recepten Officieel heet deze dip Riti Raita, […]

Midden-Oosterse kip met rijst

Midden-Oosterse kip met rijst

Deze Midden-Oosterse kip met rijst is een afgeleide van Machboos, een traditioneel rijstgerecht met kip uit het Midden-Oosten. Het gerecht wordt bereid met basmati rijst en heel veel specerijen en kruiden. Daarbij kip of vlees zoals lam en dat alles wordt in een pan gemaakt. Het lijkt een ingewikkeld gerecht door alle ingrediĆ«nten die erin […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Indiase groene chutney

Indiase groene chutney

In mijn zoektocht naar groene kruidensauzen over de hele wereld, kwam ik ook op deze Indiase groene chutney. Uiteraard heb ik er weer mijn eigen versie van gemaakt. Lekker fris, pittig, beetje zoet van de kokos en aards van de garam masala kruiden. Je gebruikt voor dit recept de koriander met steeltje en al, maar […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing