Of u nu een toost uitbrengt op oudejaarsavond of gewoon een van de kleine overwinningen in het leven viert, dit is een van de gemakkelijkste drankrecepten met de meest verbluffende resultaten. Het combineert de hartige geur en gouden tint van saffraan met de bruis van Champagne voor de makkelijkste cocktail die er is! Het is […]
Maak de feestdagen extra speciaal met deze zelfgemaakte mini panettone met cranberries, in een kleine en leuke muffinvorm. Panettone is de Italiaanse klassieker, traditioneel en een onmisbaar kerstdessert. Het is een zoet en geurig brood, oorspronkelijk uit Milaan, zacht en smaakvol. Traditioneel verrijkt met gedroogd fruit, citrus en amandelen, en gevormd tot een groot koepelvormig […]
Het Turks nagerecht Kunefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Ik besloot het te kopen om mezelf er eindelijk toe te zetten om het zelf te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije, en ik […]
Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]
Atjar Tjampoer is een Indonesisch zoetzuur bijgerecht gemaakt van groenten. Atjar betekent kruidig ingemaakt in zoetzuur. Het woord tjampoer wat ‘gemengd’ betekent, verwijst naar verschillende soorten groenten die gebruikt worden om het gerecht te maken. Het is een bijgerecht bij de Indonesische rijsttafels. En het maken is helemaal niet moeilijk en natuurlijk veel lekkerder dan […]
Ben jij ook zo gek op Limoncello? Nou dan heb ik hier een te lekker recept voor jou. Zelf Limoncello maken, klinkt goed he? Het is niet moeilijk te maken, je hebt alleen een maand geduld nodig voordat het klaar is. Maar dan heb je ook wat! Leg een fles zelfgemaakte citroenlikeur snel in de […]
Dit is een geweldige, snelle en gemakkelijke Dutch baby met appel en karamel. Heerlijk als dessert of probeer het eens bij de brunch. Deze heerlijke Dutch Baby is een heerlijke smaakvariant op de traditionele Dutch Baby pannenkoek. Zo lekker dat je je bijna schuldig voelt als je hem eet als ontbijt! Het is heerlijk en […]
De laatste tijd daag ik mezelf uit om recepten te maken die ik nog nooit eerder geprobeerd heb. Een van die recepten is de beruchte soufflé – een klassieker die elke foodie in zijn of haar repertoire zou moeten hebben. Aangezien zondag bij ons toetjesdag is, besloot ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé te […]
Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op de Viral Dubai Chocolate Bar. Hoewel ik de reep zelf (nog) niet heb gemaakt, heb ik hem wel geproefd. Dit inspireerde me om met de ingrediënten van deze beroemde chocoladereep een ander dessert te creëren. De kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes […]
Deze klassieke Gravad Lax kun je heel eenvoudig zelf thuis maken. Het is een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner. Maak er ook die heerlijke mosterd-dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en geroosterd brood. Zo zet je gegarandeerd een feest op tafel! Wat is Gravad Lax? Je hebt dit Scandinavische gerecht misschien al eens in een restaurant […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing