Provençaalse runderstoof Boeuf en Daube is een typische rundvlees stoofpot uit Zuid-Frankrijk. Het lijkt een beetje op Boeuf Bourguignon, maar is toch heel anders van smaak. Vooral de combinatie met sinaasappelschil en kaneel in de marinade maakt het tot een bijzonder smakelijk gerecht. Vlees wordt langzaam gestoofd in wijn en op smaak gebracht met specerijen […]
Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Dit recept wordt gemaakt met het Spaanse Iberico varkensvlees. De varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. Carrillada Vlees dat […]
Marokkaanse tajine rundvlees Ik ben gek op de smaken uit Marokko. Als je een tajine hebt, kun je deze Marokkaanse stoofpot rundvlees hierin bereiden. Heb je geen tajine? Geen zorgen, een grote stoofpan werkt ook perfect. Dit gerecht is heerlijk kruidig door de specerijen, licht zoet dankzij de wortelen en het gedroogde fruit, en lekker […]
Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet. Deze rundvleesstoofpot is perfect voor het koude seizoen. Een troostende […]
Tijdens onze reis naar Istanbul vorig jaar genoten we van heerlijk eten. Onze gids nam ons mee naar de beste restaurants, waar we onder andere de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye proefden. Dit gerecht is eenvoudig maar heel lekker en een echte favoriet in Turkije. In dit gerecht worden gedroogde bonen gekookt in een gekruide […]
Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]
Het is winter, echt tijd om lekkere stoofgerechten te maken. Of het nu van rund-, varkens-, kippenvlees of groente gemaakt is, wij zijn er gek op. En het gaat dan ook zo lekker ruiken in de keuken, als er zo’n grote pan staat te pruttelen op het fornuis. Ik heb voor jullie een heel bijzondere […]
Ik heb toch een heerlijk stoofgerecht voor jullie. Deze Antilliaanse stoofschotel Karni stobá is lekker machtig, kruidig en pittig, ideaal voor een koude dag. Langzaam gestoofd rundvlees met uien, knoflook, peper, aardappelen, wortelen en sojasaus is een hartverwarmend gerecht wat je wilt proberen! Het vlees laat je zo lang pruttelen tot het bijna uit elkaar […]
Als je gek op lamsvlees en stoofpotjes bent, dan is dit gerecht echt iets voor jou. Heerlijk zacht vlees, vol van smaak, dit wil jij proberen. Griekse stijl lamsschenkels hebben even nodig om te garen, maar dan serveer je wel super mals vlees met de smaken uit de Griekse keuken. Lamsvlees Lamsvlees, je […]
Wij zijn gek op een biefstukje op z’n tijd en daarbij serveer ik graag een sausje. De ene keer is het een paddenstoelensaus, de andere keer een rode wijnsaus en vandaag is het een pepersaus. De biefstuk met zelfgemaakte pepersaus is helemaal niet moeilijk te maken. De kant-en-klare sauzen uit de winkel kunnen niet tippen […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing